Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton: "Red Bull heeft nog steeds twee tienden voorsprong"

Lewis Hamilton klokte misschien ietwat verrassend de snelste tijd in de tweede vrije training voor de Grand Prix van Oostenrijk. P1 prijkt achter zijn naam, maar toch denkt hij dat Max Verstappen en Red Bull twee tienden sneller zijn.

Hamilton Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Kijk je naar de uitslag van de tweede vrije training dan zou je kunnen concluderen dat Lewis Hamilton de snelste was. De Mercedes-kampioen in kwestie is echter een andere mening toegedaan, zo laat hij na de sessie weten aan Sky Sports.

"Red Bull heeft nog wel iets achter de hand, zoveel is wel zeker. Wij hebben met Mercedes vandaag vooruitgang geboekt, maar ik denk dat Red Bull nog steeds zo'n twee tienden voorsprong heeft. De vooruitgang die wij geboekt hebben is echt maar een beetje."

Die verbeteringen zaten hem echter niet in een radicaal gewijzigde afstelling van de auto: "In de eerste training heb ik van alles uitgeprobeerd, maar uiteindelijk zijn we voor VT2 teruggegaan naar een setup die in grote lijnen overeen kwam met die van vorige week. Daar voelde ik me goed mee."

Hamilton weet dat Mercedes nog een tandje bij moet steken dit weekend om echt helemaal van voren mee te kunnen doen: "Red Bull maakt in mijn ogen beter gebruik van de engine mapping, en daarom moeten we wij ons zien te verbeteren. We moeten blijven werken, zodat we net dat kleine beetje kunnen vinden."

Ook interessant:

Het draait in de Formule 1 vaak om geld, zo ook wanneer het over de salarissen van de coureurs gaat. Wat is het salaris van Max Verstappen en Lewis Hamilton? En welke coureurs hebben het laagste salaris? Wij zochten het voor je uit!

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen