Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton snapt niets van 'gestoord' Red Bull en Ferrari en trekt harde conclusie

Voor Lewis Hamilton was de vierde plek tijdens de kwalificatie voor de GP van Frankrijk niets nieuws, maar toch had hij het wel heel anders verwacht. Na afloop trekt hij dan ook heldere conclusies.

Hamilton France
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

Lewis Hamilton start de GP van Frankrijk op zondag op P4, maar moest tijdens de kwalificatie wel 0,9 seconde toegeven op polesitter Charles Leclerc. Dat gat was veel en veel groter dan Mercedes vooraf had verwacht, want men dacht dat ze op Paul Ricard wel eens een gooi konden doen naar de overwinning.

De zevenvoudig kampioen zag met leden ogen aan hoe hij niet bij machte was om het Verstappen en Leclerc lastig te maken tijdens de kwalificatie voor de Franse Grand Prix, zo vertelt hij aan onder meer RacingNews365.

"Ik was heel blij met mijn ronde. Het was een mooie ronde, maar wel een seconde langzamer. We lijken weer verder achterop te zitten dit weekend, maar eigenlijk is iedereen relatief langzamer dan Red Bull en Ferrari dan in Oostenrijk. Red Bull en Ferrari zitten op eenzame hoogte.

Hamilton snapt het niet

Mercedes probeert de afgelopen weken en maanden dus van alles, maar het lijkt er op dat het ze maar niet lukt om het gat naar de twee andere topteams te dichten. Hamilton zag hoe Verstappen en Leclerc in de bochtige derde sector razendsnel waren in vergelijking met Mercedes.

"Tijdens de derde training probeerde ik een andere vleugel, maar toen was ik heel langzaam op de rechte stukken. Toen moesten we weer terug naar de andere vleugel, maar ik ben nog steeds aan het experimenteren. Dat doe ik graag, waardoor de set-up constant veranderde. Gelukkig had ik uiteindelijk een goede set-up voor de kwalificatie."

"Het verschil in de laatste sector was gestoord! Echt gek, het was 0,6 of 0,7 ofzo, terwijl die sector voornamelijk vol gas is. Het draait dus om drag, maar om een of andere reden weten zij ook veel sneller door de hogesnelheidsbochten te gaan dan wij. Ik snap het niet, maar we blijven werken."

Hamilton trekt conclusie

Hamilton concludeert dat hij momenteel niets kan inbrengen tegen Red Bull en Ferrari. "Je rijdt een ronde en je achterstand is 1,7, maar als je een hele goede ronde rijdt, dan rijd je alsnog 1,1 seconde langzamer! Dan denk je 'wow, er is niets wat ik kan doen om dat te veranderen'", zucht de Mercedes-coureur.

Bij Lewis ligt de focus nu vooral op 2023, wanneer hij weer een topauto hoopt te krijgen van zijn team. "Iedereen bij het team werkt natuurlijk zo hard mogelijk en elk weekend komen we met onderdelen om het te veranderen, maar het maakt soms geen verschil. Dat zal lastig zijn voor sommigen, maar ik probeer gewoon de auto beter te begrijpen en hem samen met het team te verbeteren voor volgend jaar."

Al met al een teleurstellend weekend. Die overwinningen zullen nog wel even op zich laten wachten, concludeert Hamilton. "Ik kwam hier dit weekend hopend dat we binnen drie tienden zouden zitten, maar het is een seconde."

"Als het drie tienden was geweest had ik gehoopt dat we in Hongarije misschien ons hadden kunnen mengen in de strijd, maar als het zo doorgaat zal het nog wel even duren voordat we kunnen winnen. Onmogelijk is het echter niet!"

Voorspelgame visual 2022

Wie wint de Grand Prix van Frankrijk 2022?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee
Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Frankrijk 2022 RN365 Nieuwsdossier

15 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team