Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton spreekt zich uit over motorproblemen: "Het is een lastige winter geweest"

Mercedes toonde zich tijdens de testweken snel, maar de krachtbron van Duits-Britse makelij vertoonde hier en daar wel wat haarscheurtjes.

Hamilton ochtend barca
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Het was een smet op de verder prima verlopen testweken voor Mercedes. Meer dan eens vertoonde de krachtbron van het team gebreken, ook bij de klantenteams. Zo zag Williams haar FW43 meerdere keren stilvallen met motorproblemen, tot frustratie van teambazin Claire Williams aan toe.

Ook Lewis Hamilton kreeg te maken met een haperende Mercedes-motor, toen hij op de donderdag van de tweede testweek plots stilviel. De Brit erkent dat het zorgelijk is, maar hij heeft er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk goed zal komen, zo vertelt hij ten overstaan van onder andere RacingNews365.

"Zowel vorig jaar als dit jaar is het een lastige winter geweest voor Mercedes. Er was een periode tijdens het hybride tijdperk gedurende welke we maar progressie bleven maken, maar het wordt steeds lastiger om meer vermogen uit de krachtbron te persen. We zijn nu dan ook op het punt aanbeland dat er slechts een kilometer per uur hier en een kilometer per uur daar kan worden gewonnen."

Op de vraag of de zesvoudig wereldkampioen denkt dat de problemen aan het begin van het seizoen zullen zijn opgelost, heeft hij geen duidelijk antwoord. "Ik heb geen idee, we hebben er intern nog niet uitgebreid over gesproken. Ik geloof en vertrouw op de jongens in de fabriek dat het hen zal lukken."

"De motor is eigenlijk echt heel goed, het is echt een vooruitgang met vorig jaar, maar wat betreft de betrouwbaarheid is het nog niet op het niveau dat we zouden willen. Ik weet zeker dat er nu in de fabriek hard wordt gewerkt om die problemen, wat ze ook precies mogen zijn, op te lossen", aldus de Mercedes-coureur.

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
RN365 F1-podcast Magistrale Verstappen deelt Perez de knock-out uit in Monaco