Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton verklaart waar hij de kwalificatie van Verstappen verloor

Mercedes loopt al het hele weekend achter de feiten aan, zo oordeelt het team nadat Max Verstappen de poleposition heeft veroverd voor de Dutch GP. Ook Lewis Hamilton ziet dat hij op een bepaald punt veel tijd toe moest geven op de Nederlander.

Hamilton Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

Alhoewel het verschil met Max Verstappen klein was, kwam het mislopen van de kwalificatie niet als een grote verrassing voor Mercedes. Andrew Shovlin, Trackside Engineering Director, legt de vinger op de zere plek. "We lopen al het hele weekend achter de feiten aan", zo zucht hij na afloop.

"We verloren tijd met Lewis op vrijdag en dat heeft niet geholpen. Verder worstelen we met de wagen in bocht twee en drie. Die trend bleef tijdens de training op zaterdag in stand. Op weg naar de kwalificatie hebben we wat aanpassingen doorgevoerd, maar we wisten niet zeker of die hun vruchten afwierpen."

Hamilton zelf zag ten overstaan van onder andere RacingNews365 ook dat Verstappen in die twee bochten veel terrein won. "Zelfs in de laatste run verloren we daar nog zo'n 0,2 seconde. Het is lastig om te zeggen hoe dat komt, maar er zijn wat karakteristieken van die bochten die ons simpelweg niet liggen. Toch is het wel een leuke bocht."

Uiteindelijk zat Mercedes er toch goed bij, zag ook Shovlin. "In de Q3-sessie gebruikten we voor het eerst de zachte banden die op temperatuur waren en de auto werkte redelijk goed. Lewis liep de pole net mis en als Valtteri geen foutjes had gemaakt in bocht elf en twaalf, dan had hij er ook bij gestaan."

Ook Hamilton put vertrouwen uit het feit dat hij het gat naar Verstappen zo klein wist te krijgen na zijn slome start van het weekend. "De derde sector was echt op het randje en ik had echt geen millimeter aan asfalt meer over. Ik ben heel, heel blij dat we zo dicht op Red Bull zitten, want op een gegeven moment reden ze wel heel erg ver bij ons weg."

Al met al is de sfeer binnen het Mercedes-team dan ook positief. "We zijn de poleposition dan wel misgelopen, we kunnen nog steeds tevreden zijn met de vooruitgang die we hebben geboekt", oordeelt Shovlin. "Het wordt heel lastig om in te halen, maar we hebben met twee auto's vooraan de grid wel een voordeel ten opzichte van Red Bull. Bovendien hebben we gezien dat er veel fouten worden gemaakt, dus we zullen nog genoeg kansen krijgen", aldus de Mercedes-man.

Voorspel en win

Powered by

Slajeslag.nl
RN365 2 0 In site Action block prize Belgian GP 2021 2x

Wie wint de GP van Nederland 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Playseat Evolution Alcantara!

Speel mee

Ook interessant:

Video: Welke Nederlanders gingen Max Verstappen voor in de Formule 1?

In de ruim zeventig jaar dat het kampioenschap officieel bestaat, leverde Nederland in totaal vijftien Formule 1-coureurs af. Max Verstappen ken je, vader Jos Verstappen natuurlijk ook, maar weet jij ze allemaal te benoemen?

Forbidden

Weddenschappen Lewis Hamilton

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2021 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

Viaplay

Unibet
x
Oeps Verbaasde Leclerc vierde podium al na 'uitvalbeurt' Verstappen