Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hamilton verwijt Pirelli een op voorhand 'saaie' GP Italië: "Neem m'n iPad wel mee"

Lewis Hamilton heeft bepaald geen hoge verwachtingen van de Formule 1 Grand Prix van Italië. Hij schat de kansen om naar voren te rijden somber in.

Als Lewis Hamilton ten overstaan van onder andere RacingNews365 gevraagd wordt of hij verwacht zich op Monza makkelijk van de op papier langzamere deelnemers voor zich te ontdoen, antwoordt de Mercedes-coureur ontkennend. Hij wijst daarbij naar de vrijdag: "Ik zat toen achter Valtteri Bottas en kon hem niet bijhalen, laat staan inhalen." "Ik hoop dus dat ik op zondag niet vast kom te zitten, maar ik kan me zo voorstellen dat we in een DRS-trein komen te rijden, waarin we gewoon moeten wachten tot er misschien strategisch iets gebeurt", vervolgt hij, al ziet de Mercedes-coureur in strategisch opzicht weinig kansen, waarbij hij zich met een puntje van kritiek tot Pirelli richt.

Hamilton heeft vertier achter de hand

"Ze zouden de zachtste banden mee moeten nemen om zo meer pitstops en strategische mogelijkheden te promoten. Maar wederom brengen ze de harde banden mee, waardoor het normaal gesproken een eenvoudige eenstopper wordt. Dus ook strategieën gaan het verschil niet al te veel maken, maar ik hoop op misschien wat safety cars. Ik heb daar dit seizoen al veel pech mee gehad, dus het zou mooi zijn als in dat opzicht het kwartje eens mijn kant op valt." Maar als hij inderdaad langdurig vast komt te zitten, dan heeft Hamilton nog een stukje vertier achter de hand: "Ik denk erover na mij iPad mee te nemen. Het nieuwe Game of Thrones schijnt vrij goed te zijn."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"