Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Mercedes

Hamilton vreest het ergste: "Nieuwe updates niet genoeg in strijd met Verstappen"

Komend raceweekend zal Mercedes met een update op de proppen komen. De meningen verschillen binnen het team. De ene denkt dat het een mooie update is die ervoor zal zorgen dat het gat naar Red Bull weer gedicht wordt, de ander vreest dat het niet genoeg zal zijn.

Verstappen Hamilton Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Er zijn twee kampen in het Mercedes-team. De optimisten en de pessimisten. Andrew Sholvin lijkt zich in het kamp der optimisten te bevinden, want de Trackside Engineering Director heeft er vertrouwen in dat de nieuwe updates waarmee het team volgende week komt er voor kunnen zorgen dat zijn team weer mee kan strijden met Red Bull.

"We hebben een goede update die we meenemen, dus dat is best spannend. We kijken ook uit naar het publiek, want veel mensen zullen Lewis supporten, maar ook is het een circuit waarop onze bolide goed tot zijn recht komt. We hebben dus nog een paar dagen om te hergroeperen, de resultaten te analyseren en de auto's te voorzien van het nieuwe bodywork. We zijn optimistisch voor het nieuwe raceweekend", zo riep hij

Zijn positiviteit staat echter haaks op de woorden van teambaas Toto Wolff en stercoureur Lewis Hamilton, die niet denken dat de updates heel veel verschil gaan maken. De teambaas riep nog cynisch dat Mercedes iedereen op een halve minuut ging rijden tijdens het Britse Grand Prix-weekend, maar in gesprek met Sky Sports is hij wat minder enthousiast.

"We zullen geen grote veranderingen meer zien. Er komt een nieuwe update in Silverstone, maar die zat al een tijdje in de pijplijn", aldus Wolff, wiens team volgens hem geen motivatie nodig heeft. "Iedereen is er helemaal klaar voor. Het zit dicht op elkaar. Als Bottas in Monte Carlo tweede was geweest en Hamilton had geprofiteerd van Verstappens uitvalbeurt in Bakoe, dan had was het kampioenschap nog wide open geweests. We denken dan ook dat de titelstrijd van race tot race weer de andere kant op kan vallen."

Zijn stercoureur, Hamilton, is iets minder optimistisch. "We hebben wat updates die er aan komen, maar dat zal niet genoeg zijn om het gat naar Verstappen te dichten. We hebben echt werk aan de winkel", zo riep hij tegenover onder meer RacingNews365 na afloop van de eerste triple header van het seizoen.

"De laatste races waren lastig en Max kan het vooraan rustig aan doen. Ik kan er niet veel tegenin brengen. Ik ben dankbaar dat ik nog ben gefinisht in Oostenrijk ondanks mijn schade, maar het was frustrerend om de tweede plaats te verliezen, maar het is wel goed dat we daar weer reden."

Op weg naar Silverstone gaat hij zich even helemaal niet met Formule 1 bezig houden. "Ik hoef me niet te resetten, ik moet me gewoon even afsluiten van Formule 1 en iets anders doen", aldus de Brit, die daags na de triple header al in Parijs werd gespot, waar hij bezig was met een andere hobby: mode.

Tot slot lijkt Valtteri Bottas toch meer in het positieve kamp te zitten. Hij denkt dat Mercedes op Silverstone goed voor de dag kan komen. "Red Bull is duidelijk sneller in Oostenrijk, maar het kan op andere circuits ook weer anders zijn. Silverstone is weer helemaal anders, daar zijn veel meer hogesnelheidsbochten, dus we gaan het zien. We hebben wat nieuwe updates, maar daarna wordt het op dat front wel weer stil volgens mij. We blijven pushen, zo hard als we kunnen, maar we weten dat het zwaar wordt."

Ook interessant:

Max Verstappen won ook de derde Grand Prix van de triple header en schreef F1-historie. Wie kan Verstappen in deze vorm van de wereldtitel afhouden? Lewis Hamilton moest flink incasseren en zocht na afloop naar excuses. Kan de Brit nog terugslaan?

Dit en meer in de F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Mental Theo.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Valtteri Bottas

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Oostenrijk 2021 RN365 Nieuwsdossier

25 reacties

RN365 Special
Verstappen koestert 'huwelijk' met geliefde Lambiase: "Maar wie is het mannetje, wie het vrouwtje?"

RacingNews365 zat na het F1-seizoen samen met niemand minder dan Max Verstappen voor een exclusief interview. In dit eerste deel vertelt Max over Gianpiero 'GP' Lambiase, zijn race-engineer met wie hij als het even kan voor altijd samen wil werken. Hij beschrijft de onderlinge relatie gekscherend als een 'huwelijk'. Maar wie is nou het mannetje en wie het vrouwtje?

Lees meer
Viaplay
x
Exclusief Waarom Ocon verwacht dat hij spoedig de nieuwe concurrent van Verstappen is