Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton wekt irritatie bij Verstappen en Alonso: “Tweede keer dat hij dit doet!"

Max Verstappen en Fernando Alonso waren op vrijdag in Imola niet al te blij met de acties van Lewis Hamilton. De zevenvoudig wereldkampioen reed meerdere keren in de weg, tot irritatie van zowel Verstappen als Alonso.

Hamilton Imola FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Het waren bijzondere momenten tijdens de tweede vrije training in Imola. Lewis Hamilton reed vrij vroeg in de training twee keer in de weg van Fernando Alonso, die hier niet van gediend was. Op de boordradio liet de Spanjaard zijn ongenoegen blijken over de acties van de zevenvoudig wereldkampioen: "Hamilton denkt dat hij in zijn eentje op de baan is. Het is de tweede keer dat hij dit doet, eerst in bocht twaalf, nu in bocht zeven."

Ook Verstappen had een akkefietje met zijn voormalige titelrivaal. Op bijna hetzelfde punt als Alonso, namelijk uitkomen bocht zes, werd Verstappen flink in de weggezeten door Hamilton. Die bood in dit geval wel meteen zijn excuses aan. Tot op heden hebben de stewards beide incidentjes laten gaan, maar Verstappen wilde er na afloop toch nog wat over kwijt. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Je probeert dan altijd kalm te blijven, maar het gebeurde dus weer," aldus de regerend wereldkampioen.

Bekijk hieronder de beelden van het incident tussen Verstappen en Hamilton.

Praat mee!

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap