Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2021

Hamilton zet Verstappen op achterstand in eerste training GP Turkije

Max Verstappen is het GP-weekend in Turkije als tweede begonnen, achter titelrivaal Lewis Hamilton. De Brit moet echter een gridstraf incasseren voor de Grand Prix.

Verstappen Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Geen grote glijpartijen ditmaal op het Istanbul Park, daar waar vorig seizoen de coureurs volop klaagden over het gebrek aan grip van het asfalt. De eerste training kende een probleemloos verloop voor de meeste coureurs, maar vla voor aanvang werd bekend dat Lewis Hamilton een gridstraf krijgt.

Mercedes wisselde de verbrandingsmotor van de Brit, die daardoor zijn vierde motor van het seizoen inzet. Dit levert hem een straf op van 10 plaatsen, die hij in moet lossen na de kwalificatie. Voor Max Verstappen gloort daarmee de kans om dit weekend de WK-leiding te heroveren.

In de eerste training waren het de beide Mercedessen die het voortouw namen op de zachte band. Verrassend was het dat Esteban Ocon zich voorin wist te melden op de harde band.

Uitslag Eerste vrije training - Turkije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Het tempo werd opgevoerd in de tweede helft van de training, waarin Hamilton een 1.24,178 klokte. Een tijd waarmee hij vier tienden sneller was dan Verstappen. De Red Bull-coureur was nog niet tevreden over de afstelling van zijn RB16B, die kampte met gebrek aan grip aan de voorkant.

Teamgenoot Sergio Perez wist zich niet in de strijd om de eerste plaatsen te mengen. De Mexicaan stond met nog tien minuten te gaan op de tiende positie. De beide Ferrari's, waarbij Carlos Sainz dit weekend ook de motorupgrade tot zijn beschikking heeft, wisten zich in de top vijf te nestelen.

Ook interessant:

Verstappen kan profiteren van Mercedes-problemen in Turkije

In de nieuwste RacingNews365-podcast blikken Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk vooruit op de Grand Prix van Turkije, waar Max Verstappen mogelijk goede zaken kan doen als hij van Mercedes' motorproblemen kan profiteren. Beluister de podcast hieronder.

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
FIA geeft uitleg over cruciaal safety car-moment met Norris in Miami