Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2021

Verstappen als vis in het water, Gasly verrast tijdens natte derde training Turkije

Max Verstappen voelde zich als een vis in het water op het natte asfalt van Istanbul Park. Lange tijd was de Red Bull-coureur met afstand het snelste, tot hij het welletjes vond en de pitbox opzocht. Uiteindelijk was het Pierre Gasly die het snelste was.

Verstappen rain Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Contentpool

Op een kletsnat Istanbul Park begonnen de coureurs aan de derde vrije training. Het was Pierre Gasly die als eerste op de full wets een rondetijd wist te klokken, maar de grote mannen lieten langer op zich wachten. Max Verstappen zagen we dan ook niet op de baan in het eerste kwartier van de sessie.

De tijden doken omlaag en een waterig zonnetje verscheen waardoor de baan opdroogde. Het was dan ook tijd voor de intermediates, waarop Carlos Sainz met een 1.36,299 de snelste tijd van dat moment klokte. Dat de omstandigheden verraderlijk waren bleek wel toen George Russel spinde en zijn Williams in de grindbak parkeerde. Het zorgde voor de eerste rode vlag van dit weekend.

Uitslag Derde vrije training - Turkije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Met nog een half uur te gaan werd de sessie, na een korte onderbreking, hervat. Alle coureurs stoven op intermediates de baan op en eindelijk zagen zijn fans Verstappen ook in actie. Lewis Hamilton opende, maar Verstappen dook een dikke seconden onder zijn tijd. De Red Bull-coureur was snel onderweg, maar spinde in een tweede vliegende ronde. Dat Verstappen het naar zijn zin had bleek wel uit zijn boordradio: "Fraaie 360!"

De baan droogde langzaam verder op waardoor Verstappens tijd door Valtteri Bottas en Esteban Ocon verbeterd werd, alvorens Verstappen het heft weer in handen nam en wederom een seconde sneller was dan de concurrentie. Voor de Red Bull-coureur het sein om even gas terug te nemen en de pitbox op te zoeken en uit te stappen.

Op de opdrogende baan werd Verstappens snelste tijd aan diggelen gereden. Sergio Perez en Pierre Gasly doken onder de tijd van de Nederlander door, die het allemaal best vond. Hamilton liet zich niet meer zien in de slotfase van de training. De Mercedes-coureur reed slechts vijf ronden, maar wist dat er voor hem niets te winnen was tijdens de derde training. Door een gridstraf moet Hamilton de race zondag tien plaatsen naar achteren op de grid beginnen.

Verstappen kwam in de slotminuten nog kort de baan op en klom naar de tweede positie achter Gasly.

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Turkije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Breaking FIA verwerpt protest Aston Martin