Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Turkije 2021

Verstappen vanaf eerste startrij, Hamilton start GP Turkije als 11e

Max Verstappen start de Grand Prix van Turkije vanaf de tweede positie. Titelrivaal Lewis Hamilton was het snelste, maar zal de race vanaf P11 starten.

Verstappen Turkey
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Glibberen en glijden tijdens Q1 in de kwalificatie op Instanbul Park. De baan was grotendeels droog, maar diverse natte plaatsen maakte het uitdagend voor de coureurs. Max Verstappen en Carlos Sainz spinden in een eerste poging en ook Lewis Hamilton kleurde buiten de lijntjes.

De order werd echter snel hersteld door Verstappen die naar de snelste tijd dook voor Hamilton. Er werd één regenbui voorspeld en die begon enkele minuten na de start van de kwalificatie. Alle coureurs probeerden om zoveel mogelijk ronden te rijden. Verstappen koos ervoor om na enkele snelle ronden naar binnen te duiken met op dat moment de vierde tijd in handen.

De regen was van korte duur en alle coureurs verbeterden hun tijdens eenvoudig, met Hamilton die 0,007 seconde sneller was dan Verstappen.

Afvallers in Q1: Ricciardo, Latifi, Giovinazzi, Raikkonen en Mazepin.

In Q2 kozen de topcoureurs allemaal voor de medium band, zodat ze daarop de race aan konden vangen. Sergio Perez rookte zijn setje van de medium band op door te spinnen. Verstappen ging kort naar de snelste tijd, maar Hamilton dook vier tienden onder zijn tijd en ook Bottas was sneller.

Uitslag Kwalificatie - Turkije

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Door de kleine verschillen in de top 10 doken alle coureurs nogmaals naar buiten, waarbij de toppers wederom een nieuwe set van de medium band aanspraken. Verstappen was snel onderweg, maar brak zijn run bewust af bij het opkomen van het rechte stuk.

Verrassend was de snelheid van Fernando Alonso die als vijfde door ging naar Q3, achter Hamilton, Bottas en Verstappen. De Red Bull-coureur gaf liefst zes tienden toe op Hamilton.

Afvallers Q2: Vettel, Ocon, Russell, Schumacher en Sainz.

In Q3 kon niemand zich meer verstoppen en Hamilton opende het bal. Het was echter Bottas die direct onder zijn tijd door dook. Verstappen kon niet tippen aan de tijden van de Mercedes-coureurs, maar wist met de derde positie op twee tienden de schade beperkt te houden. Pierre Gasly toonde zich wederom ijzersterk door vierde te staan na de eerste run, voor de Red Bull van Perez.

Hamilton begon als eerste aan de tweede run en dook direct twee tienden onder de tijd van Bottas. Verstappen en Bottas verbeterden hun tijden ook, maar niet hun posities. Dit betekent dat Hamilton zondag als elfde start vanwege zijn gridstraf. Bottas en Verstappen bezetten de eerste startrij.

Leclerc en Gasly delen de tweede startrij, voor Alonso (5e) en Perez (6e).

Voorspel en win

Voorspelgame visual 2021

Wie wint de GP van Turkije 2021?

Speel mee en maak kans op een prachtige Max Verstappen drivers cap!

Speel mee

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Turkije 2021 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training