Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lewis Hamilton

Hamilton zwaar teleurgesteld in zichzelf: "Terug naar de tekentafel"

Lewis Hamilton was allerminst te spreken over zijn eigen optreden tijdens het GP-weekend in Canada. De zevenvoudig wereldkampioen vond dat hij zwaar ondermaats presteerde.

Hamilton Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Lewis Hamilton werkte zich vanaf een zevende startpositie op naar de vierde plaats, vlak achter teamgenoot George Russell. Desondanks was de Brit allerminst tevreden.

"Het was tijdens dit weekend gewoon een slechte prestatie van mezelf", blikt hij in gesprek met Sky F1 terug. "Tijdens de kwalificatie kwamen er wat andere dingen bij kijken, maar vooral van mezelf. En dit was een van de slechtste races die ik heb gereden. Gewoon teveel fouten, maar als ik me beter had gekwalificeerd had ik er natuurlijk veel beter voor gestaan. Het is wat het is, ik ga terug naar de tekentafel."

Het geplaagde topteam van Mercedes lijkt de weg omhoog gevonden te hebben. Steeds vaker laat de bolide snelheid zien en in Canada was George Russell zelfs in staat om te strijden voor de zege, maar ook hij maakte teveel fouten. 

Hamilton houdt daarom ook hoop dat hij zijn Mercedes-carrière met een knaller af kan sluiten. "Ik wil iedereen in de fabriek bedanken voor de progressie die we met de auto boeken. Het is een auto geworden waarmee we kunnen vechten. Dat is echt positief voor de rest van het seizoen. Ik weet dat we nog een aantal upgrades in petto hebben en het wordt een spannende strijd. Als ik mijn hoofd er goed bijhoud, zal ik op een gegeven moment betere resultaten boeken. Dit weekend was de auto in staat om te winnen, daarom is het niet zo'n geweldig gevoel. We pakken de punten, gaan door en blijven het proberen."

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training