Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Hezemans: "Ricciardo is geen Verstappen, maar dit snap ik gewoon niet"

Daniel Ricciardo was jarenlang één van de meest veelbelovende coureurs van de Formule 1, maar daar is anno 2024 niet veel meer van over. Ook Mike Hezemans vindt dat de prestaties van de Australiër de laatste tijd tegenvallen, en hij vreest dan ook voor zijn toekomst in de Formule 1 nu andere kanshebbers op de loer liggen.

Daniel Ricciardo Japan
Interview
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Daniel Ricciardo in 2018 aankondigde de Red Bull-familie in te ruilen voor een nieuw avontuur bij Renault, kan men wel stellen dat alles in één klap veranderde. Bij Renault had hij het nog naar zijn zin, maar toen zijn overstap naar McLaren volgde ging alles bergafwaarts. Hij kon de strijd met teamgenoot Lando Norris maar niet winnen en dat zorgde er zelfs voor dat hij begin 2023 zonder stoeltje zat.

Hezemans benadrukt in een interview met RacingNews365 dat hij niet kan begrijpen hoe het zo mis kon gaan met Ricciardo. "Hij valt gewoon heel erg tegen, en ik denk dat Yuki ook nog eens beter is dan we denken. Ricciardo is natuurlijk geen Max, maar ik snap gewoon echt niet hoe het ineens zo tegen kan vallen. Het is natuurlijk niet zo dat je als coureur langzamer wordt, dat je 's ochtends wakker wordt en ineens niet meer kan rijden."

Talent Ricciardo verdwijnt als sneeuw voor de zon

Ricciardo werd enkele jaren geleden namelijk nog gezien als één van de meest talentvolle coureurs, vooral vanwege zijn late remacties waar hij vrijwel iedereen mee verraste. Toch gaat het volgens Hezemans nog verder dan dat. "Hij was sowieso supergoed. Tijdens de kwalificatie en tijdens de race ook. Maar in één keer kan hij gewoon niet meer rijden en nu is hij echt te langzaam. Maar ik denk dat hij dat zelf ook totaal niet begrijpt, al is de Formule 1 mentaal wel een zwaardere sport dan mensen denken."

Toch kon Ricciardo de laatste weken amper die welbekende lach op zijn gezicht toveren. Ook Hezemans ziet dat het niet langer van een leien dakje gaat. "Ik zag in een interview van een tijdje geleden ook dat hij er echt moeite mee had. Hij zegt zelf dat hij vindt dat hij vrij goede rondes rijdt, maar de tijden bevestigen dat niet. Misschien is hij mentaal gewoon geknakt en begint hij nu aan zichzelf te twijfelen, dan ga je toch anders rijden."

Toch zal er werk aan de winkel zijn voor Ricciardo, denkt Hezemans. Er staan namelijk een aantal jonge talenten in de rij die niet kunnen wachten om ook eens van de koningsklasse van het racen te proeven. "Ik denk wel dat hij, als het nog twee of drie races zo gaat, vervangen zal worden. Dan zit hij er in Zandvoort ook niet meer in, want dan zetten ze Lawson gewoon in die auto. Die was namelijk echt heel erg goed, al is Horner wel groot fan van Ricciardo. Als ik een team had zou ik hem ook willen, maar als je geen gas geeft komt het niet goed."

Interviews RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Silly Season 'Sainz ziet opnieuw belangrijke optie voor 2025 wegvallen'