Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Hill legt vinger op zere plek met gedetailleerde verklaring voor onderpresteren Ricciardo

Daniel Ricciardo wist dit seizoen zijn teamgenoot Yuki Tsunoda nog niet te verslaan en dus beginnen speculaties over zijn toekomst toe te nemen. Voormalig wereldkampioen Damon Hill ziet een patroon ontstaan bij de Australiër.

Ricciardo Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Nee, het is nog niet het jaar van Daniel Ricciardo, dat terwijl voorafgaand aan het seizoen er openlijk gefantaseerd werd over een hereniging van de Australiër met Max Verstappen bij Red Bull Racing. Na slechts drie races in 2024 gaat het echter niet over een stap naar het hoofdteam, maar of de positie van Ricciardo nog houdbaar is in de Visa Cash App RB (RB).

Oud-wereldkampioen Damon Hill ziet dan ook een worstelende coureur in het middenveld. Volgens de Brit is dit wel deels mentaal. Komend weekend in Japan wordt in de ogen van de Brit dan ook een uitdaging voor de Australiër. Ricciardo krijgt namelijk een uur minder trainingstijd, aangezien Red Bull-junior Ayumu Iwasa zijn auto overneemt tijdens de eerste vrije training.

"Misschien is hij een van die coureurs die te snel volwassen is geworden," aldus de wereldkampioen van 1996 in de podcast F1 Nation. Hill vervolgt zijn uitleg: "Je komt dan snel op een punt dat je kieskeurig wordt over hoe je de auto het liefst willen hebben. Als je jong bent, stel je geen vragen en ga je gewoon. Kijk maar naar Oliver Bearman. Zodra je meer ervaring hebt, kan die ervaring ook wel eens in de weg zitten. Op een bepaald moment zul je wel tegen Ricciardo moeten zeggen, 'je carrière is aan het verdampen'. Zet je er over heen en ga niet zoeken naar perfectie."

Herhaling van zetten

Volgens Hill is er een patroon zichtbaar bij Ricciardo: "Het lijkt op een herhaling van zijn tijd bij McLaren. Hij heeft zich daar nooit op zijn plek gevoeld. Steeds zoekende naar de juiste setup van de auto, iets wat je nu bij RB weer ziet." Ook ziet Hill patronen als het gaat over zijn teamgenoten. Net als bij McLaren heeft de Australiër momenteel te maken met een jongere, getergde teamgenoot.

"Ik maakte voor Sky Sports een item met Lando Norris. Het nieuws van de overstap van Ricciardo naar McLaren was net bekend geworden. Hij liep toen langs ons en zei tegen Lando voor de grap: 'ik maak je af.' Ik weet nog dat ik toen al dacht, dat was een harde opmerking. En compleet het tegenovergestelde gebeurde."

Voor Hill is het overigens niet alleen het falen van Ricciardo dat her verschil tussen hem en zijn teamgenoot teweegbrengt. De Brit is van mening dat Tsunoda te weinig erkenning krijgt voor zijn prestaties. "We zien dit allemaal als een vormdip van Ricciardo, maar Tsunoda rijdt momenteel fantastisch. Het is eigenlijk niet helemaal eerlijk dat zijn prestaties ondersneeuwen, omdat we verwachten dat Ricciardo hem wel even verslaat. Yuki heeft echt enorme stappen gemaakt," sluit de wereldkampioen van 1996 af.

Ook interessant:

De Grand Prix van Australië verliep niet succesvol voor Red Bull, maar komend weekend volgt er een nieuwe kans in Japan. Max Verstappen zal erop gebrand zijn om revanche te nemen, net als vorig jaar.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Verstappen geëerd met plekje in uiterst exclusieve wereldlijst