Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Australië 2023

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië 2023?

Wordt het Max Verstappen zijn eerste zege in Australië of gaat teamgenoot Sergio Perez toch weer verrassen? Of komt de verrassing juist uit de hoek van de tot nu tegenvallende Mercedessen en Ferrari's? En blijft Fernando Alonso goed presteren? Vragen te over voor de derde race dit seizoen in de Formule 1. Van vrijdag 31 maart tot en met zondag 2 april zullen op het Albert park in Melbourne deze vragen beantwoord worden.

Australian GP start
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië 2023?

Op zondag 2 april gaan om 07.00 uur Nederlandse tijd de lichten uit op start/finish en gaan de coureurs van start in de GP van Australië op Albert Park. 58 rondes (zo'n anderhalf uur) later zullen we meer duidelijkheid hebben over hoe de verhoudingen in het Formule 1-veld liggen. Vanaf 06:00 uur kunnen de racefans de voorbeschouwing op Viaplay volgen.

Bekijk hier het volledige tijdschema voor de GP van Australië 2023.

Na twee races in het Midden-Oosten is het Formule 1-circus richting 'Down Under' getrokken. Voor Max Verstappen wordt het de zevende keer dat hij aan de start verschijnt in Australië, maar echt succesvol was hij daar nooit. P3 in 2019 was het hoogst haalbare. Terwijl hij vorig jaar (net als bij zijn debuut in de Formule 1 in 2015) de eindstreep niet eens haalde. Een race aan de voor ons andere kant van de wereld betekent ook dat Formule 1-fans op tijd hun wekker moeten zetten om niets van de actie te missen.

Het GP-weekend start vrijdag met de eerste vrije training. Om half een 's middags lokale tijd gaat de pitstraat open. In Nederland is het dan 03.30 uur. Om 07.00 uur Nederlandse tijd zal de tweede vrije training van start gaan. Viaplay zendt vrijdag om 12:00 uur Shakedown uit, het programma waarin teruggeblikt wordt op de vrije trainingen - inclusief interviews vanuit Melbourne.

Wil je op zaterdag niets van de derde vrije training missen, dan moet je weer op tijd je wekker zetten. De coureurs gaan dan namelijk wederom om 03.30 uur weer het circuit op. Om te bepalen wie op zondag vanaf poleposition mag vertrekken, gaan de coureurs op zaterdag vanaf 07.00 uur de strijd met elkaar aan in de kwalificatie.

De voorbeschouwing op de kwalificatie start om 6:30 uur op Viaplay.

Tijdschema GP Australië

Viaplay
Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 31 maart -
Tweede vrije training vrijdag 31 maart -
Derde vrije training zaterdag 1 april -
Kwalificatie zaterdag 1 april -
Race zondag 2 april -
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2023 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Goed nieuws voor toekomst Belgische Grand Prix na beslissing F1