Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van België 2022?

Na drie weken pauze gaan we weer racen in de Formule 1. Van vrijdag 26 augustus tot en met zondag 28 augustus vindt het Grand Prix-weekend in België plaats op het Circuit Spa-Francorchamps. Hoe laat alle sessies beginnen, check je hier.

Verstappen rain belgium
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Er zijn dit seizoen nog negen Grands Prix te gaan in de Formule 1. Na de zomerstop beginnen we met de race in België, op Spa-Francorchamps. Max Verstappen hoopt voor het oog van vele oranje gekleurde fans voor het tweede jaar te kunnen winnen, maar dit keer hoopt hij wel honderd procent van de 25 WK-punten te krijgen.

Zijn jacht op zijn negende zege van het seizoen begint op vrijdag om 14:00 uur, als de eerste vrije training van start gaat. Drie uur later, om 17:00 uur, begint de tweede vrije training op Spa-Francorchamps. Op zaterdag kunnen de coureurs tijdens de derde vrije training, om 13:00 uur, nog hun laatste wijzigingen doorvoeren aan hun afstelling. Om 16:00 uur wordt er vervolgens gekwalificeerd.

De Grand Prix van België 2022 begint op zondag 28 augustus om 15:00 uur stipt. Zo'n anderhalf uur later kunnen we, mits het weer of andere onvoorziene situaties geen roet in het eten gooien, wie er de winnaar is op Spa-Francorchamps.

Tijdschema GP België

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 26 augustus -
Tweede vrije training vrijdag 26 augustus -
Derde vrije training zaterdag 27 augustus -
Kwalificatie zaterdag 27 augustus -
Race zondag 28 augustus -

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training