Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix Monaco 2022

Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Monaco 2022?

Na afgelopen weekend de race in Spanje te hebben gereden, mogen de Formule 1-coureurs dit weekend van vrijdag 27 mei tot en met zondag 29 mei de straten van Monte Carlo trotseren in de Grand Prix van Monaco. Met ons tijdschema mis je niks van het Grand Prix-weekend in Monaco.

Verstappen Barcelona
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Dit weekend gaan we erachter komen of Max Verstappen de overwinning in Monaco van vorig jaar kan herhalen. De iconische Grand Prix van Monaco is één van de moeilijkste Grands Prix van het seizoen. Het nauwe circuit laat geen ruimte voor foutjes.

Gelukkig voor de coureurs bestaat het weekend uit drie trainingssessies. Dit jaar zijn de eerste twee trainingen niet op donderdag, wat vroeger wel altijd het geval was in Monaco, maar op vrijdag zoals we ook gewend zijn bij de andere Grands Prix. De eerste vrije training gaat van start om 14:00 uur Nederlandse tijd en de tweede vrije training begint om 17:00 uur.

Op zaterdag zal de derde vrije training verreden worden om 13:00 uur. De kwalificatie is misschien wel één van de belangrijkste van het seizoen, aangezien het inhalen tijdens de race in Monaco allesbehalve eenvoudig is. De intense kwalificatie gaat op 28 mei om 16:00 uur van start en beslist wie op zondag vanaf de eerste startpositie mag wegrijden.

Starttijd GP Monaco 2022

Op zondag 29 mei is de Formule 1-race in Monaco en gaan we zien of Verstappen zijn voorsprong in het kampioenschap kan verdedigen tegen Charles Leclerc. De Monegask zal gebrand zijn om te winnen aangezien het zijn thuisrace is en hij er nog nooit wist te finishen. De Grand Prix van Monaco begint om 15:00 uur Nederlandse tijd.

Hieronder staat het gehele tijdschema voor de Grand Prix van Monaco 2022.

Tijdschema GP Monaco

Sessie Datum Tijd
Eerste vrije training vrijdag 27 mei -
Tweede vrije training vrijdag 27 mei -
Derde vrije training zaterdag 28 mei -
Kwalificatie zaterdag 28 mei -
Race zondag 29 mei -

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Formule 1 GP Monaco 2022 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training