Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Hoe Russell van plan is om Hamilton en Verstappen te verslaan

George Russell kreeg het in zijn eerste seizoen bij Mercedes voor elkaar om zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton te verslaan. Ook volgend jaar is dit het plan. Zo pakt de jonge Brit dat aan.

George Russell eindigde het Formule 1-seizoen van 2022 op de vierde plaats. Het was natuurlijk niet waar de Mercedes-coureur op hoopte in zijn eerste seizoen bij een topteam, maar er is absoluut geen sprake van een slecht seizoen. Russell versloeg namelijk teamgenoot Lewis Hamilton én hij won zijn eerste Grand Prix. Een zevenvoudig wereldkampioen verslaan in je eerste jaar voor het topteam is een prima prestatie. Sterker nog: Hamilton is in zijn lange F1-carrière slechts twee keer eerder verslagen door een teamgenoot. Russell heeft er een psychologisch plannetje voor gemaakt, zo legt hij uit bij The Race. "Ik maakte me geen zorgen, maar ik heb het er wel met mezelf over gehad. In de voorgaande jaren was ik eraan gewend geraakt dat ik mijn teamgenoten kon verslaan. Of hoe je dat ook wil noemen. Stel het is 55/45 in mijn voordeel, dan verlies je wel 45% van de tijd maar win je uiteindelijk toch ten opzichte van Lewis." De enkelvoudig Grand Prix-winnaar legt uit dat dit zijn mentale plan was. "Je moet rekening houden met kleine tegenvallers. Ik ga hem niet elke sessie, elke kwalificatie en elke race verslaan. Dat gebeurt simpelweg gewoon niet. Maar een jaar zoals 2021, dat voelt net zo goed als de 95/5 jaren voorafgaand aan dit seizoen." "Ik heb nooit aan mezelf getwijfeld en ik geloof volledig in mezelf, maar als je de mentaliteit hebt dat je Hamilton wel even 95% van de tijd gaat verslaan, dan ga je jezelf teleurstellen."

Russell: "Dán word je wereldkampioen"

In 2022 kon Russell nog niet meestrijden voor de titel, maar na een leerzaam jaar hoopt hij volgend seizoen wel mee te doen. Een titel veroveren in de Formule 1 is natuurlijk nooit makkelijk, vooral niet gezien de concurrentie. Teamgenoot Hamilton en tweevoudig wereldkampioen Max Verstappen zijn absoluut niet de simpelste tegenstanders. Toch blijft de jonge Brit er 100% van overtuigd dat hij ook de F1-grootheden kan verslaan. "Elke race probeer ik het hoogst mogelijke te behalen. Of dat nou een overwinning is zoals in Brazilië of een gevecht voor de laatste plaats zoals bij Williams het geval was. Als volgend jaar bij de eerste race blijkt dat we een winnende auto hebben, dan blijft dat hetzelfde." "Ik heb naar mijn mening genoeg ervaring om mee te doen voor de wereldtitel. Ik kan alle uitdagingen aan. Natuurlijk hebben Lewis en Max meer ervaring wat betreft deze situatie, maar als je 'm op poleposition zet en elke race wint, dan word je wereldkampioen."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden