Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe vergelijkt de 24-jarige Verstappen met de 24-jarige Hamilton?

Max Verstappen wist in 2021 na een bloedstollende strijd Lewis Hamilton te verslaan en hiermee zijn eerste wereldtitel op zijn naam te schrijven. RacingNews365 heeft de prestaties van de twee coureurs op 24-jarige leeftijd op een rijtje gezet.

Verstappen Hamilton
Analyse
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Max Verstappen en Lewis Hamilton waren dé coureurs van 2021. De twee coureurs stegen dit seizoen met kop en schouders boven de rest van het veld uit. Het mag dan ook geen verrassing genoemd worden dat Verstappen en Hamilton streden voor het kampioenschap, waarbij de eerste uiteindelijk aan het langste eind trok.

Reden genoeg voor RacingNews365 om de prestaties van de twee coureurs op 24-jarige leeftijd, op een rijtje te zetten. Beide coureurs waren op hun 24ste wereldkampioen en Hamilton had op zijn 24ste ook nog maar één titel. De Brit had daarnaast nog maar negen overwinningen in tegenstelling tot de 20 eerste plaatsen die Verstappen op dit moment op zijn naam heeft staan.

De volledige vergelijking tussen Verstappen en Hamilton is in de tabel hieronder te vinden. Daarbij moet wel de kanttekening gemaakt worden dat de Brit op zijn 24ste nog maar twee seizoenen in de Formule 1 had gereden. De Nederlander rijdt inmiddels al weer zeven seizoenen in de koningsklasse.

Prestaties van Max Verstappen en Lewis Hamilton

Hamilton op 24-jarige leeftijd Verstappen op 24 jarige leeftijd
Wereldkampioenschappen 1 1
Overwinningen 9 20
Polepositions 13 13
Snelste raceronden 3 16
Podiumplaatsen 22 60
Aantal punten 514 1557,5
Hattricks 2 3
Grand Slams 0 1
Rondes aan de leiding 615 1239
Aantal races 35 141

Ook interessant:

Nu hij wereldkampioen Formule 1 is geworden, zal het zelfvertrouwen van Max Verstappen alleen maar groter worden. Hij waagt zich na afloop van het seizoen aan een boute voorspelling.

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
LIVE Reacties na verrassende eerste vrije training GP China