Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Hoe Verstappen bijdroeg aan de slechte start van Hamilton in Rusland

Lewis Hamilton startte de Grand Prix van Rusland vanaf plek vier, maar na de eerste ronde vond hij zichzelf terug op plek zeven, nadat hij met Max Verstappen in het achterhoofd op de rem ging staan.

Russian GP start 2021
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Pirelli
Het was een spectaculaire start afgelopen weekend in Rusland. Op weg naar bocht twee, de eerste bocht waar op het Sochi Autodrom voor geremd moet worden, streden er een zevental coureurs op de eerste plekken. Lewis Hamilton leek vanaf plek vier goede zaken te gaan doen in de slipstream van Lando Norris, maar in de drukte durfde hij het niet aan om door te drukken.

In de gebruikelijke debrief van Mercedes, enkele dagen na het raceweekend, vertelt Technisch Directeur Mike Elliot waarom Hamilton met Max Verstappen in zijn achterhoofd geen enkel risico nam. "Als je naar de start kijkt, waarbij Lewis vertrok vanaf de vuile kant van het circuit, dan maakte hij eigenlijk een hele goede start."

"Hij maakte plekken goed en baande zich een weg door het veld, totdat hij aan de staart van Norris terecht kwamen. Hij bewoog in het pad van Hamilton, waardoor Lewis geblokkeerd werd. We denken dat Lando ook te maken had met derating (hij kreeg geen vermogen meer vanuit de hybride onderdelen, waardoor hij minder pk's tot zijn beschikking had). Daardoor was het snelheidsverschil hoog en kwam Lewis heel snel dichtbij."

En dus moest Hamilton snel een knoop doorhakken. Wel of geen risico nemen, zo legt Elliott uit. "De consequentie daarvan was dat Lewis een split second beslissing moest nemen. Probeert hij het gevecht aan te gaan en voor de binnenste lijn te gaan, of gaat hij op de rem staan zodat hij niet betrokken raakt bij een eventueel incident?"

Die keuze was voor Lewis snel gemaakt, omdat Verstappen mijlenver achter hem reed. "Je moet natuurlijk begrijpen dat Lewis' grootste rivaal in de strijd om de wereldtitel helemaal achteraan rijdt. Daarom moest hij snel de juiste beslissing moest nemen. En de juiste beslissing was om ervoor te zorgen dat hij niet bij een incident betrokken zou raken", aldus de Technisch Directeur van Mercedes.

Ook interessant:

Niet Hamilton maar Verstappen de grote winnaar in Rusland

In de nieuwste RN365-podcast wordt de knotsgekke Russische GP uitvoerig besproken. Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk concluderen dat Max Verstappen en niet Lewis Hamilton de grote winnaar was in Sotsji. Luister de podcast hieronder.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Rusland 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Eerste vrije training Grand Prix van Spanje