Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda-baas over mooiste moment: "Eerste keer dat ik huilde in de F1"

Het zal je misschien niet zijn ontgaan, maar Red Bull en Honda vierden afgelopen weekend een jubileum. Het was de vijftigste gezamenlijke Formule 1 Grand Prix, tijd dus om stil te staan bij die vorige 49 optredens. Honda-baas Masashi Yamamoto pikt er één uit waarin Max Verstappen een hoofdrol speelde en waarin hij zelf tot tranen toe geroerd was.

Horner Yamamoto Australia 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Van de voorbije 50 Formule 1 Grands Prix wonnen Red Bull en Honda tezamen twaalf races, een succespercentage van meer dan 20%. Vraag Honda's F1-baas Masashi Yamamoto naar zijn meest memorabele moment, dan kom je niet eens uit bij de eerste overwinning van Max Verstappen op de Red Bull Ring. Sterker nog, hij passeert in zijn overpeinzingen alle overwinningen.

Hij benoemt het moment waarop de samenwerking werd aangekondigd als een bijzonder moment, maar voor het hoogtepunt komt hij uit bij de Grand Prix van Australië in 2019. Verstappen werd in zijn eerste race met Honda derde: "Dat was één van mooiste ervaringen sinds de aftrap van dit F1-project. Natuurlijk was die overwinning in Oostenrijk een groots moment, maar Melbourne was zeker zo mooi en misschien dus wel mooier", zo blikt Yamamoto terug.

"Dat was de eerste keer dat ik huilde in de Formule 1. Je zou denken dat ik dat dan ook in Oostenrijk wel zou hebben gedaan, maar dat was niet zo. Eén van de eerste doelen met Red Bull was het winnen van een eerste race. Ik hoefde echter niet te huilen, maar had meer zoiets van 'we hebben het geflikt en nu gaat het pas echt beginnen'."

Een meer recent moment van intense vreugde kwam dit jaar op het circuit van Imola. Verstappen won de regenrace aldaar: "Dat was ook een speciaal moment. Op dat moment had ik het gevoel dat we in de volgende fase waren aanbeland en klaar waren voor een titelgevecht. Dat gaf me het vertrouwen dat we mee konden komen."

Ook interessant:

Video: Zo werkt het hybridesysteem van een Formule 1-motor

De power units van de F1-auto's zijn zeer complex, maar hoe werken de hybride systemen? Wat is de ERS, wat doet de MGU-H of MGU-K? Wij leggen het uit in onderstaande video.

Max Verstappen zag zijn imposante zegereeks doorbroken worden vorige week, maar slaat hij direct terug tijdens de GP van Japan? De Nederlander is wederom de grote favoriet! Zet dit weekend € 10 in en ontvang maar liefst € 50 aan free bets bij Unibet !

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Claim nu jouw free bets
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

7 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA voert na chaos en Verstappen-onderzoek oude regel terug in