Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda wil een eerlijke strijd: "Teams moeten de regels respecteren"

De Formule 1 staat de laatste weken in het teken van Ferrari's motordebacle. Honda heeft het inmiddels wel gehad met alle geruchten. De Japanse fabrikant wil graag dat iedereen zich netjes aan de regels houdt, zodat de teams het op een eerlijke manier met elkaar kunnen uitvechten.

Verstappen Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Het gekibbel over het gerucht dat Ferrari een illegale truc heeft uitgehaald om zijn motor te verbeteren begint Honda de strot uit te komen, zo heef Toyoharu Tanabe laten weten. De technisch directeur van Red Bulls motorleverancier wil gewoon een eerlijk gevecht, niets meer en niets minder.

Tanabe hield zich na afloop van de Grand Prix van de Verenigde Staten, waar Ferrari ineens langzamer was en vervolgens door Red Bull werd beticht van vals spel, al op de vlakte en in een reactie aan Motorsport.com doet de Japanner exact hetzelfde. "Wij willen een eerlijke strijd waar iedereen zich houdt aan de regulaties van de Formule 1 en deze ook respecteert."

Tanabe vervolgt. "Misschien zijn er wat teams of bepaalde mensen die denken de prestaties te kunnen verbeteren zonder verduidelijking bij de FIA te zoeken, maar zo werken wij niet. Als iemand zoiets doet en er duidelijk 'nee' is gezegd, dan moeten ze stoppen het te gebruiken. Dan pas kunnen we een eerlijke race hebben."

Honda's technisch directeur is dan ook niet van mening dat grijze gebieden geaccepteerd moeten worden. "Als iemand denkt dat iets onduidelijk is in de regels, dan is het misschien een goed idee om aan de FIA te vragen of het wel of niet mag. Zoek verduidelijking of je ermee door mag of dat je ermee moet stoppen. Dat heeft ons ook geholpen een goede richting te vinden. Natuurlijk kan niet alles worden verduidelijkt, maar het is goed om het in ieder geval te proberen."

Hoewel Ferrari's bezigheden nog niet bestempeld zijn als vals spel, is het Formule 1-team van Renault recentelijk wél gepakt door de FIA, omdat het gebruikmaakte van een illegaal remsysteem.

Beluister hieronder de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365, waarin autocoureurs Tim en Tom Coronel vooruitblikken op de Grand Prix van Brazilië met gastheer Jeroen van Inkel.

Het F1-seizoen is afgelopen, maar RacingNews365 gaat volle bak door. Op 13 december kan jij aanwezig zijn bij ons live event. Een toffe F1-avond met een live F1-podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk! Tevens ga jij gaat ook zelf racen in een simulator! Ben je een echte kenner? Dat mag je bewijzen in de pubquiz, met toffe prijzen!

Kortom, het ideale avondje uit!

Bestel snel jouw tickets op=op
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Verrast Newey onthult de sleutel tot het Red Bull-succes