Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Honda

Honda wil na zege Verstappen opnieuw scoren in GP van Hongarije

De Grand Prix van Duitsland was met afstand het succesvolste raceweekend van Honda sinds de terugkeer in de Formule 1 in 2015. Honda heeft de smaak te pakken en jaagt op meer van hetzelfde.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

"We hopen het goede momentum vanuit Duitsland mee te nemen naar de Grand Prix van Hongarije en zo met een goed resultaat de zomerstop in te gaan", zo staat te lezen in de preview van Honda. Aan het woord is technisch directeur Toyoharu Tanabe, die met zijn mannen een kort feestje heeft gevierd na het weekend op de Hockenheimring.

"Daarna moesten we echter direct weer aan de slag met de voorbereidingen op de Hongaarse GP. Het circuit wordt beschouwd als een langzaam circuit en dat maakt men niet zo afhankelijk van vermogen, maar het is wel belangrijk dat er vanuit die langzame bochten sprake is van een goede driveability van de motor."

Voor Honda wordt het in Hongarije wederom zaak de koeling van alle motorcomponenten op orde te hebben, aangezien er weer aan warm en vochtig weekend wordt voorspeld: "We hebben echter al wat warme weekenden achter de rug en daar hebben we veel van geleerd."

Tanabe, die samen met zijn mannen aantoonde die condities prima het hoofd te kunnen bieden, kijkt jaarlijks in het bijzonder uit naar de Hongaarse GP: "Honda, maar ook ikzelf koesteren warme herinneringen aan dit circuit, aangezien Jenson Button hier in 2006 met Honda wist te winnen."

RN365 Nieuwsdossier GP Hongarije 2019

Volg hier het belangrijkste nieuws over de Hongaarse Grand Prix van 2019

15 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem