Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Honda

Honda zet belangrijke stap richting terugkeer in de Formule 1

Honda heeft zich als potentiële Formule 1-motorleverancier per 2026 aangemeld bij de FIA. Zo blijft men betrokken bij alle ontwikkelingen.

Honda red bull 2022
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Vandaag (maandag) maakte Honda de motorsportplannen voor 2023 bekend. Naast dat het doorgaat met het ondersteunen van zowel Red Bull als AlphaTauri, maakte de Japanse auto- en motorgigant tevens kenbaar dat men zich heeft gemeld als potentiële F1-motorleverancier per 2026. Dat heeft RacingNews365 van een bron nabij Honda begrepen.

Enkele weken geleden meldden we al dat er mogelijk zeven motorleveranciers op de grid staan per 2026, waarbij Honda als één van de aspirant-kandidaten genoemd werd. Het betekent echter ook dat wat Honda ook aan werk verzet voor een mogelijke rentree men wel moet voldoen aan de (budget)beperkingen die ook op motorisch vlak in zijn gegaan.

De aanmelding moet gezien worden als een middel om bovenop de zaak te kunnen blijven zitten. Als aspirant-leverancier mag Honda aanschuiven bij alle gesprekken aangaande dit thema, waardoor men voortdurend een nieuwe deelname aan de F1 kan overwegen, waarbij men alle opties openhoudt. Een hernieuwde samenwerking zou ook nog niet uitgesloten hoeven te worden. Het betekent dus nog niet automatisch dat Honda ook daadwerkelijk terugkeert als zelfstandige leverancier/constructeur.

De move van Honda wordt ingegeven door de scherpe voorwaarden die de Formule 1 aan de nieuwe motoren stelt. Die moeten door de toepassing van krachtiger elektrische onderdelen en klimaatneutrale brandstoffen volledig uitstootvrij worden. Dat zijn doelen die aansluiten bij wat Honda zelf als fabrikant voor ogen heeft.

Ook interessant:

Oppermachtige Verstappen declasseerde daar iedereen

Max Verstappen reed een dijk van een Formule 1-seizoen. Hij won meerdere Grands Prix met overmacht, maar waar was hij op zijn allerbest? Tom Coronel en Ruud Dimmers geven op aangeven van Joris Mosterdijk hun mening in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'