Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner belooft vuurwerk: 'Gefrustreerde Verstappen slaat terug in Imola'

Na een pijnlijke race in Australië hopen Christian Horner en Max Verstappen op betere tijden in Italië. Hoewel Red Bull Ferrari nog probeert bij te houden in plaats van van ze weg te rijden, zit de motivatie er goed in.

Verstappen Australia
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Max Verstappen viel tijdens de Grand Prix van Australië voor de tweede keer in drie races uit. Concurrent Charles Leclerc won ondertussen alweer, waardoor het gat tussen de twee coureurs maar liefst 46 WK-punten bedraagt. Er staan echter nog twintig races gepland in 2022, dus Red Bull maakt zich nog geen zorgen.

De eerste kans om het gat met Ferrari te verminderen is in Italië tijdens de Grand Prix van Emilia-Romagna. Na een tegenvallende derde ronde hoopt Horner op vuurwerk. "Verstappen zal terugslaan", zo belooft hij voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Hij was natuurlijk erg gefrustreerd toen hij uit de auto stapte."

"Maar hij weet dat we er allemaal samen als team in staan en dat we terug zullen slaan. Ik weet zeker dat hij weer sterk zal zijn in Imola."

Horner: 'We beginnen wat problemen te begrijpen'

Red Bull lijkt zich eerst te moeten focussen op problemen met de betrouwbaarheid van de RB18, alvorens ze kunnen beginnen aan het finetunen van de bolide waarmee Verstappen het opneemt tegen Leclerc. Ferrari heeft een gunstige voorsprong opgebouwd en Horner weet waardoor dit komt. "Ze zijn natuurlijk veel eerder met dit project begonnen dan wij", beredeneert hij.

"Dus op een bepaalde manier maken we nog een inhaalslag, maar het feit dat we dat doen vanaf de tweede positie op de grid, is iets bemoedigends! We beginnen wat problemen te begrijpen nu."

Formule 1 GP Emilia-Romagna 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Verstappen hekelt 'extreem pijnlijk' Red Bull-probleem