Horner: 'Crash Verstappen was eigen fout'

13 apr. 2018 11:48 Jan van der Burgt 2 reacties
Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in China tekst en uitleg gegeven over de crash van Max Verstappen in Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander trof misschien toch iets meer blaam dan gedacht.

'Motor deed was het gaspedaal vroeg'

Max Verstappen verloor de controle over zijn RB14, na wat werd uitgelegd als een onverwachte vermogenspiek van 150 pk. Het is Red Bull-teambaas Christian Horner die dat verhaal naar het rijk der fabelen verwijst.

"Er was geen sprake van een vastgeslagen pedaal of ander technisch malheur", aldus Horner in gesprek met Motorsport.com.

"Toen hij de kerbs raakte was er duidelijk sprake van een trilling in de voet van Max Verstappen. Voeg dit samen met vol gas pushen en een ongelukkig schakelmoment en je ziet wat er kan gebeuren."

Renault-baas Cyril Abiteboul bevestigde dat ze na het bestuderen van de telemetrie geen vreemde pieken hebben gevonden in de prestaties van Verstappen's motor: "De motor heeft exact gedaan wat het gaspedaal vroeg."

Andere Renault-coureurs zullen na de uitleg van Horner opgelucht ademhalen: "Beschikt Red Bull over een kwalificatiemodus van 150 pk extra waar wij niks van afwisten?", zo vroeg Nico Hulkenberg zich enigszins cynisch af.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen