Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner: 'Crash Verstappen was eigen fout'

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft in China tekst en uitleg gegeven over de crash van Max Verstappen in Q1 van de kwalificatie voor de Grand Prix van Bahrein. De Nederlander trof misschien toch iets meer blaam dan gedacht.

Max Verstappen verloor de controle over zijn RB14, na wat werd uitgelegd als een onverwachte vermogenspiek van 150 pk. Het is Red Bull-teambaas Christian Horner die dat verhaal naar het rijk der fabelen verwijst. "Er was geen sprake van een vastgeslagen pedaal of ander technisch malheur" , aldus Horner in gesprek met Motorsport.com. "Toen hij de kerbs raakte was er duidelijk sprake van een trilling in de voet van Max Verstappen. Voeg dit samen met vol gas pushen en een ongelukkig schakelmoment en je ziet wat er kan gebeuren."

Renault-baas Cyril Abiteboul bevestigde dat ze na het bestuderen van de telemetrie geen vreemde pieken hebben gevonden in de prestaties van Verstappen's motor: "De motor heeft exact gedaan wat het gaspedaal vroeg." Andere Renault-coureurs zullen na de uitleg van Horner opgelucht ademhalen: "Beschikt Red Bull over een kwalificatiemodus van 150 pk extra waar wij niks van afwisten?" , zo vroeg Nico Hulkenberg zich enigszins cynisch af.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"