Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner deelt optimisme niet: "Die titel betekent niks voor mij"

Red Bull gaat het nieuwe Formule 1-seizoen in als de grote favoriet. Dat is toch een beetje wat vrijwel overal gesuggereerd wordt. Teambaas Christian Horner deelt die mening niet.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Christian Horner schoof aan voor een uitgebreid interview met het Duitse Auto, Motor und Sport. Natuurlijk wordt vooruitgeblikt op het nieuwe seizoen, een seizoen dat Red Bull als de verdedigend dubbelkampioen ingaat, maar ook het seizoen waarin Red Bull linksom of rechtsom hinder zal ondervinden van de straf voor het overschrijden van de budgetlimiet in 2021.

Desondanks wordt Red Bull voor het overgrote merendeel van de kenners aangewezen als dé favoriet voor nieuw WK-succes. Ziet Horner dat zelf ook zo? Nou nee, niet bepaald.

"Omdat we bereikt hebben wat we bereikt hebben in het afgelopen seizoen gaan we met die titel van 'favoriet' het nieuwe seizoen in, maar dat betekent niks voor mij. De favoriet is diegene die de beste auto heeft in Bahrein", zo stelt hij met een buitengewoon ernstige blik.

"In F1 moet je altijd perfect zijn"

Gevraagd of enkel een perfect seizoen voor Red Bull de titel op kan leveren, zeker gezien de penalty, geeft Horner aan dat dat al-tijd de norm is, of in ieder geval moet zijn: "Je moet altijd perfect presteren om in de Formule 1 te winnen, zeker als je nagaat hoe competitief de sport vandaag de dag is."

Maar hij vertrouwt op zijn team van mensen dat verantwoordelijk is voor de auto: "Het technische team heeft vorig jaar buitengewoon goed werk geleverd, zeker ook omdat we pas laat de focus verlegden naar 2022. Daarin lagen we tot wel zes maanden achter op sommige andere teams."

"Dus hopelijk komt Pierre Wache samen met zijn groep technici wederom over de brug met een goede auto voor 2023."

Ook interessant:

Hoe Red Bull iedereen voor de gek hield met de RB19 van Max Verstappen

De 'nieuwe' Red Bull RB19 werd deze vrijdag onthuld in New York. En we werden met zijn allen voor de gek gehouden! We bespreken de nieuwe Red Bull.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Tijdschema Hoe laat begint de Formule 1 Grand Prix van Australië?