Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner en Wolff over politieke oorlogsvoering: "Hebben wij onze bedenkingen? Absoluut"

Naast het circuit zijn de teambazen van Red Bull en Mercedes volop in een politieke strijd verwikkeld. Waar Toto Wolff nog praat over veel respect heeft Christian Horner een iets andere mening.

Niet alleen de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton is spraakmakend. De teambazen van de twee topcoureurs zorgen voor een intens politiek spelletje naast het asfalt. Mercedes-teambaas Toto Wolff trekt nu zelfs de vergelijking naar het boxen, waarbij Wolff en Christian Horner in de ring staan. "Er zijn wat klappen tussen de teams", zo trapt Wolff af in gesprek met onder meer RacingNews365. "Maar er werken geweldige mensen bij Red Bull en natuurlijk ook bij Mercedes. Er is zeker respect voor waar Red Bull tot in staat is, dat zeker. Maar het is zwaar. Het is de hoogste categorie in de motorsport en het begon als olympisch boxen, maar nu zitten we in de MMA. Maar dat is goed." Wolff vindt de spelletjes op en naast het circuit gewoon onderdeel van de sport. De Mercedes-teambaas gaat er verder niet van uit dat Red Bull valsspeelt, maar wil wel scherp blijven. "We staan in de ring en we doen ons uiterste best. Een elleboogje hier en daar is toegestaan omdat de regels dat zeggen."

Horner heeft minder lovende woorden

Wolff praat nog over respect tussen Mercedes en Red Bull, maar Horner heeft hier een iets andere mening over. "Er is geen relatie tussen ons", begint hij. "Het is een competitie en ik vind het interessant om te horen wat Toto allemaal zegt. Kijk, wij pushen maximaal en werken keihard om in deze positie te zitten. Het is de eerste keer dat ze worden uitgedaagd." Volgens Horner is het zeer interessant om te zien hoe Mercedes reageert onder de constante druk in de titelstrijd van 2021. "En het is by far het grootste politieke gevecht waar we ooit in hebben gezeten", vervolgt de teambaas, die vraagtekens zet bij de W12-bolide van de Duitse concurrent. Het is volgens Horner dan ook logisch om vragen te stellen. "Is onze auto binnen de reglementen gebouwd? Absoluut. Hebben we onze bedenkingen bij de snelheid (van Mercedes, red.) op het rechte stuk? Absoluut. Verwachten we dat de FIA als politie van de sport er voor zorgt dat alle auto's legaal zijn? De regels zijn complex, daarom zorgen heel, heel hevig dat de FIA alles eerlijk laat verlopen."

Titel mag niet beslist worden in de rechtbank

De vraagtekens die Red Bull zet bij de bolide van Mercedes moet volgens Horner voorkomen dat het titelgevecht tussen Verstappen en Hamilton bepaald wordt in de rechtbank. "Het moet niet door de stewards worden beslist, maar juist op het circuit. We willen gewoon zeker weten dat de auto's goed gemonitord worden." "Er staat namelijk enorm veel op het spel. Je hebt twee teams en twee coureurs die vechten voor de grootste prijs in deze sport. Er staat zo enorm veel op het spel dat we gewoon zeker willen zijn dat het speelveld eerlijk is verdeeld."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"