Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1

Horner exclusief: "Klantenteams stemmen als marionetten van de motorleveranciers"

Christian Horner is de eerste om toe te geven dat Red Bull en AlphaTauri vaak hetzelfde stemmen over belangrijke kwesties in de Formule 1, iets dat McLaren-CEO Zak Brown een doorn in het oog is. Echter, voor Horner is dat, in tegenstelling tot bij andere teams, een volkomen logisch iets.

Perez gasly
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Eind april zorgde McLaren-CEO Zak Brown voor wat opschudding in de Formule 1. In een open brief sprak hij zijn zorgen uit over de mate waarin klantenteams aan de fabrieksteams van de motorleverancier verbonden zijn, waarbij bepaalde teams soms tegen hun eigen belangen in meestemmen met de motorleverancier. Een 'ongezonde ontwikkeling' noemde Brown het.

Red Bull-teambaas Christian Horner gaf daarop aan dat dit Browns manier was om kenbaar te maken dat McLaren dat soort druk voelt nu het motoren van Mercedes afneemt. In een exclusief interview met RacingNews365 gaat hij dieper op het thema in. Hij herkent de woorden van Brown sterk.

"Het is soms best grappig om te zien. Vaak zie je bij een stemming hoe de fabrieksteams stemmen, waarna vervolgens de handen van de klantenteams ook omhoog gaan als ware het marionetten zijn", aldus de Red Bull-teambaas, die de eerste is om toe te geven dat Red Bull en AlphaTauri de stemmen ook op elkaar afstemmen. Maar hij legt uit waarom er bij uitstek bij deze teams geen sprake is van conflicterende belangen.

"AlphaTauri en Red Bull hebben voor de volle honderd procent dezelfde eigenaren. Dus natuurlijk stemmen wij op dezelfde manier, want dat is dan in het voordeel van de hele Red Bull-groep, waar wij een onderdeel van zijn. Daarin verschillen wij van andere teams."

Overigens staan de woorden van Franz Tost tijdens de persconferentie op de vrijdag in Spanje min of meer haaks op die van Horner. Tost werd door RacingNews365 gevraagd of hij in lijn stemt met een ander team, wat in het geval van AlphaTauri dus Red Bull zou zijn. Zijn antwoord: "We stemmen op wat in het belang van AlphaTauri is." Echter, de belangen van Red Bull en AlphaTauri zijn volgens de woorden van Horner dus met elkaar vervlochten.

Ook interessant:

Max Verstappen vocht als een leeuw op het circuit van Barcelona, maar het was net niet genoeg voor de zege. Wat betekent dit voor de titelkansen van Verstappen en zien we Perez zich ook melden aan het front? Dit en nog veel meer in de Formule 1-podcast van RacingNews365.

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Interviews RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verstappen deelt duidelijke mening over Hamilton: "Men zal me nu vast haten"