Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner geeft update over problemen die Verstappen teisterden

Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht dat de problemen bij de RB18 van Max Verstappen zijn verholpen. De Nederlander kende een zeer matige start van het Grand Prix-weekend in Miami.

Verstappen Miami
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

De zaterdagsessies moeten een stuk productiever worden voor Max Verstappen, nu de problemen met zijn RB18 zijn opgelost. Althans, dat verwacht Christian Horner. Verstappen kwam tijdens de tweede vrije training vrijwel niet in actie door een hydraulisch probleem. Eerder, tijdens de eerste training, toucheerde hij de muur en werd er een versnellingsbak verwisseld uit voorzorg.

Het was niet de start waar Red Bull op hoopte. "We hadden een verschrikkelijke dag met Max gisteren", zegt Horner voor de microfoon van onder meer RacingNews365. "Maar ik denk dat we nu begrijpen waar het probleem lag." Op zaterdag, tijdens de derde training en de kwalificatie, moet Verstappen een inhaalslag kunnen maken.

"Daarnaast was het een prima dag voor Checo (Sergio Perez, red.). Het circuit is uitdagend, maar ik denk dat het een goede race kan faciliteren. Dus ja, het is goed om hier te zijn", aldus Horner.

Perez scoort punten bij Horner en Red Bull

Perez had tijdens de eerste twee vrije trainingen geen last van problemen aan zijn RB18. De Mexicaan klokte de vierde en de derde tijd in respectievelijk de eerste en tweede training. Horner is tevreden over de prestaties van Perez in Miami en de voorgaande races. "Checo doet het geweldig. Hij rijdt op een heel hoog niveau en voelt zich comfortabeler binnen het team dan vorig jaar."

"Ik denk dat deze auto hem beter ligt. Het heeft niet dezelfde eigenaardigheden als de vorige drie bolides van ons. We zijn blij met wat hij doet", looft Horner, die er nog wel een kanttekening bij plaatst. "We hebben nog maar vier races gezien, dus het is nog vroeg in het jaar. Iedereen in het team is echter blij met het werk dat Checo op dit moment verricht."

Formule 1 GP Miami 2022 RN365 Nieuwsdossier

8 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Uitslag kwalificatie Formule 1 GP Monaco 2022