Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner gelooft in zege voor Verstappen: "Daarop zagen we er sterk uit dit weekend"

In plaats van verdedigen bij de start, moet Red Bull nu aanvallen. Maar wel met beleid aanvallen, want Christian Horner wil geen herhaling van de start van 2019.

Max Verstappen start direct achter titelrivaal Lewis Hamilton. Wederom kijkt de hele racewereld uit naar een nieuw duel tussen de rivalen die elkaar dit seizoen al diverse keren in de wielen reden - niet in de laatste plaats bij de start. Volgens teambaas Christian Horner is er na de tegenvallende kwalificatie nog geen man overboord. De pace van Verstappen eerder dit weekend geeft hem veel vertrouwen voor de race, zo vertelt hij aan Sky Sports. Mercedes beschikt over een veel hogere topsnelheid dan Red Bull, maar het lange rechte stuk biedt een uitstekende kans om met DRS in te halen. Belangrijk daarbij is wel dat het gat in het langzame stadiongedeelte voor start/finish klein is. "Daar moeten we er dicht achter zitten. Dit weekend zagen we er sterk uit op de medium band. De zachte band, waarop Max zich niet echt thuis voelde, zien we niet meer terug tijdens de race. Ook op de harde band ging het goed voor ons. Belangrijk is om een goede start te hebben en dan aan het einde van de eerste ronde te kijken waar we rijden."

Horner wil geen nieuwe Verstappen-Hamilton clash

Bijna ieder jaar is het drama bij de start. Zo kwam Verstappen enkele jaren geleden in aanraking met Sebastian Vettel in 2017, die op zijn beurt Hamilton raakte. Laatstgenoemde liep een lekke band op. In 2019 kwamen Verstappen en Hamilton met elkaar in aanraking in de eerste bochtencombinatie, waardoor beiden door het gras moesten. Horner hoopt dat het ditmaal beter afloopt voor de titelrivalen: "We willen geen herhaling van 2019, toen Max als derde startte. Lewis was toen erg agressief in bocht 2 en liep een lekke band op. Dat kan je hele race verpesten. Het gaat erom dat je er bent bij de finish." "Ik denk dat we nog altijd een geweldige kans maken tijdens deze race, maar het zal een stuk lastiger worden dan we zaterdagochtend dachten." Horner voorziet voor Hamilton een lastige start, waar Verstappen mogelijk van kan profiteren: "Valtteri staat voor Lewis en Lewis moet vanaf de vuile kant starten. Alles draait erom hoe ze de eerste ronden doorkomen en dan kan je naar de strategie gaan kijken. We zijn er van overtuigd dat we een snelle auto hebben tijdens de race." "We zijn teleurgesteld in de kwalificatie, maar optimistisch voor de race. Ik denk dat we nog een erg goede race kunnen rijden."

Viaplay
x
Live Kwalificatie Formule 1 GP China 2024