Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner herkent de Ricciardo van Red Bull niet meer terug: "Zijn zelfvertrouwen is weg"

Onlangs werd officieel bekendgemaakt dat Daniel Ricciardo in 2023 vanwege zijn tegenvallende prestaties niet meer voor McLaren zal rijden. Red Bull-teambaas Christian Horner herkent de Australische coureur, die vijf jaar voor de Oostenrijkse renstal reed, niet meer terug.

Horner Ricciardo
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Sinds Daniel Ricciardo in 2019 Red Bull verliet ging het qua prestaties eigenlijk bergafwaarts voor de goedlachse coureur. Vooral dit seizoen presteert hij ondermaats, waardoor McLaren ervoor koos om het volgende seizoen niet met hem verder te gaan.

Red Bull-teambaas Christian Horner bestempelt het als een 'treurige situatie'. Vandaag de dag is er maar weinig terug te zien van de zelfverzekerde coureur die hij ooit was toen hij onder andere naast Sebastian Vettel en Max Verstappen reed bij de Oostenrijkse renstal, zo vertelt Horner aan Sky Sports.

"Het is gewoon erg sneu. Ik heb Daniel er een beetje over gesproken, maar ik herken hem niet meer als dezelfde coureur die hij was toen hij voor ons reed."

"Hij is een van de beste coureurs van de grid. Hij heeft zeker de potentie en ik hoop dat hij een stoeltje vindt in de Formule 1. Ik hoop dat hij zijn draai terugvindt, want als je terugdenkt aan sommige races die hij voor ons reed - bijvoorbeeld het winnen van de Grand Prix van Monaco met slechts vijftig procent van het vermogen - heeft hij een aantal geweldige prestaties neergezet."

"En je moet ook denken aan de periode toen hij naast Seb (Vettel) reed. Toen hij in het team kwam, hoe hij presteerde. En hoe hoe dicht Max (Verstappen) en Daniel bij elkaar zaten (toen zij teamgenoten waren, red.)."

Hoe zou Ricciardo het nu doen naast Verstappen?

Sergio Perez lijkt op dit moment de perfecte coureur te zijn naast Verstappen, maar ook Ricciardo en de Nederlander vormden een geweldig duo bij het Oostenrijkse team. De twee goede vrienden waren erg aan elkaar gewaagd.

Vooralsnog is het nog niet bekend in welk F1-stoeltje Ricciardo in 2023 zal stappen en of hij überhaupt nog een zitje kan vinden. Er werd daarom hypothetisch gevraagd hoe Ricciardo het nu zou doen als hij terug zou komen bij Red Bull.

"We zagen toen hoe dicht ze bij elkaar zaten", begint Horner. "Max heeft zich ontwikkeld sinds Daniel het team heeft verlaten, maar Daniel was op dat moment op zijn best (in zijn carrière, red.)."

"We vonden het jammer dat hij het team verliet. Zijn zelfvertrouwen is nu weg. We waren gewend om hem op het podium te zien staan met zijn grote glimlach en shoeys, maar dat zien we nu niet meer."

"Ik hoop voor hem dat hij een kans vindt om zijn carrière voort te zetten, want ik denk dat hij thuishoort in de Formule 1."

Ook interessant:

Verstappen en Red Bull zijn van een andere planeet

Wat zagen Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk Red Bull en Verstappen zoveel beter doen dan de rest? Wat ging er bijvoorbeeld (weer?) allemaal mis bij Ferrari?

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Daniel Ricciardo

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

12 reacties

Viaplay
x
Live Perez behoudt overwinning in Singapore ondanks tijdstraf