Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Max Verstappen

Horner kijkt reikhalzend uit naar titanengevecht tussen Verstappen, Hamilton en Leclerc

Christian Horner verwacht dat zich de komende jaren een prachtig gevecht zal ontvouwen tussen Verstappen en zijn concurrenten Hamilton en Leclerc. De Britse zesvoudig wereldkampioen zal flink aan de bak moeten om de jonkies achter zich te houden.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA

Lewis Hamilton wist in 2019 met relatief gemak voor de zesde keer Formule 1-wereldkampioen te worden. Het is echter niet vanzelfsprekend dat hij dat kunstje volgend jaar zomaar over kan doen en het record van Michael Schumacher, zeven keer de wereldtitel winnen, kan evenaren. In het kielzog van de Brit aast de nieuwe, jonge garde, met Max Verstappen en Charles Leclerc voorop, namelijk op zijn troon.

Aangezien de regels komend seizoen nagenoeg gelijk zullen blijven is de verwachting dat de drie topteams erg dicht op elkaar zullen zitten. Hamilton zal er dus alles aan moeten doen om het ontketende duo Verstappen en Leclerc achter zich te houden. Red Bull-teambaas Christian Horner verheugt zich daar nu al op.

"De dynamiek tussen Max en Charles is naar mijn mening heel leuk en ben benieuwd hoe dat zich de komende jaren zal ontvouwen", zo wordt de Brit geciteerd door Autosport.com, alvorens hij toegeeft ook benieuwd te zijn hoe zijn landgenoot en Mercedes-coureur het tegen de jonge pupillen op zal nemen.

"Lewis heeft het nog altijd in zich en wil zich maar al te graag kunnen meten met de nieuwe golf van jonge coureurs. Voor de Formule 1 is het simpelweg fantastisch om die dynamiek te hebben van de jonge gasten, de uitdagers, tegenover de oudere ervaren coureurs zoals Hamilton", aldus Horner.

Zowel Verstappen als Leclerc verlengden recentelijk hun contract bij respectievelijk Red Bull en Ferrari. De verwachting is dat ook Lewis Hamilton binnenkort zijn Mercedes-contract zal verlengen.

8 reacties

    Video De revolutionaire, nieuwe ophanging van Verstappen