Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner ontstemd over 'wreed' ontslag Masi: "Voelt niet goed"

Christian Horner heeft zijn mening over het gedwongen vertrek van Michael Masi als wedstrijdleider gedeeld. Hoewel hij erkent dat de situatie een lastige is, noemt hij het besluit vooral heel 'wreed'.

Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Vorige week werd duidelijk dat Michael Masi na de manier waarop hij leiding had gegeven aan de Grand Prix van Abu Dhabi niet aan kon blijven in zijn rol als wedstrijdleider. Als Red Bull-teambaas Christian Horner door talkSport gevraagd wordt te reageren op dat besluit, toont hij zich niet geheel content met dat besluit.

"Het is een lastige... Dit is natuurlijk een zaak van de FIA, maar het is wel wreed. Michael verkeerde vorig jaar in een zeer lastige positie", aldus de teambaas van Max Verstappen en Sergio Perez.

"Gevoelsmatig werden er een heleboel besluiten genomen die in ons nadeel waren, maar als je ziet welke middelen hij tot zijn beschikking heeft in vergelijking met de middelen van de teams, dan is dat verschil ontzettend groot."

Horner kan zich dus niet vinden in het gedwongen vertrek van Masi, maar juicht andere maatregelen wel toe: "Het is goed om te horen dat ze met een VAR-achtig systeem komen en dat ze in de persoon van (adviseur) Herbie Blash één van de meest ervaren personen inhuren."

"Maar ik blijf vinden dat er te veel druk is gezet op het ontslag van Masi en dat is niet juist. Dat is hoe ik er persoonlijk over denk."

Ook interessant:

Wolff blij met FIA-verandering, shakedown verstappen verloopt problematisch

Toto Wolff is te spreken over de veranderingen die de FIA heeft doorgevoerd en eerste meters van Max Verstappen in zijn nieuwe auto gingen niet zoals gehoopt. Het allerlaatste Formule 1-nieuws krijg je van ons te horen in de onderstaande video.

Hét abonnement voor de echte racefan. Sluit je ook aan bij de tofste F1-community!

Meld je direct aan
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Horner: 'Achterbakse actie van één van onze concurrenten'