Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner op zijn hoede voor Mercedes: 'Dat brengt een andere dynamiek"

Na een sterke eerste en vooral tweede vrije training van Mercedes in Spanje zou het volgens Red Bull-teambaas Christian Horner zomaar kunnen dat de Duitse renstal in de rest van het weekend mee gaat vechten voor een podium of zelfs voor een overwinning.

Mercedes kampt sinds het begin van het seizoen met problemen waardoor de W13 niet helemaal lekker uit de verf komt. Maar in de tweede vrije training in Miami liet de Duitse renstal wel degelijk zien dat er snelheid in de auto zat. Ook in de trainingen op vrijdag in Spanje deden de Mercedes-coureurs het niet onaardig. George Russell zette de tweede snelste tijd neer en Lewis Hamilton was de derde snelste. De trainingen verliepen voor Max Verstappen, Sergio Perez en vrijdagcoureur Juri Vips daarentegen wat minder goed. Red Bull-teambaas Christian Horner reageert in een interview met Sky Sports F1 op de snelheid van Mercedes. "Het lijkt erop dat ze hun problemen aan het oplossen zijn. Dus ze zullen een nieuwe factor zijn in het kampioenschap. Ze hebben een sterke vrijdag gehad. Dus ja, we zullen nog een paar zaken beter moeten aanpakken. Maar het is het interessant en brengt een andere dynamiek."

'Coureur maakt ook hier het verschil'

De coureurs hebben in de testdagen in het voorseizoen al heel wat rondjes gereden op Circuit de Barcelona-Catalunya, waardoor veel coureurs de baan op hun duimpje kennen. Toch denkt Horner dat de coureur een belangrijke factor zal blijven. "Ik denk dat de coureur altijd een verschil zal maken, maar ik denk dat de auto hier een hoog percentage uitmaakt van het verschil. Je moet de auto perfect afstellen. De linker voorband krijgt het flink te verduren met slijtage, vooral tijdens de race. Dus het is een vrij complex circuit. De verschillen tussen de coureurs zijn hier in Spanje waarschijnlijker beperkter, maar natuurlijk maakt hij altijd het verschil."

'Het zit enorm dicht bij elkaar'

Red Bull staat er dit seizoen om bekend enorm snel te zijn op het rechte stuk. Maar met de updates van Red Bull, Ferrari en Mercedes zal het erom spannen wie de overwinning binnen sleept. Zo laat Horner weten: "Het is de juiste persoon op de juiste plaats hebben. Het is een hoog downforce circuit. Je kunt de updates zien die Ferrari en Mercedes hebben meegenomen, maar ik denk dat het enorm dicht bij elkaar zit. Het gaat erom wie de perfecte balans vindt op zaterdag en op zondag." "Mercedes had de motor wat opgeschroefd op de zaterdag in Miami. Of ze dat nu op de vrijdag in Spanje weer hebben gedaan, dat weten we niet."

Viaplay
x
Tv-rechten 'Formule 1 nog jarenlang te zien bij Viaplay'