Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Horner optimistisch na vrije trainingen: "Dit is een echt Verstappen circuit"

Red Bull-teambaas Christian Horner ziet na de vrijdagtrainingen volop aanknopingspunten voor Max Verstappen. De verschillen in de top waren klein, maar bovenal ziet de Brit zijn stercoureur genieten op het stratencircuit.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/MichaelPotts

Het gehele seizoen zijn de verschillen tussen Red Bull en Mercedes al bijzonder klein, zo ook in Jeddah waar de eerste Grand Prix van Saoedi-Arabië verreden wordt. Max Verstappen sloot de dag als vierde af op minder dan twee tienden van Lewis Hamilton.

"Je kan zien dat het dicht op elkaar zit. Het is een uitdagend circuit, met hoge snelheden en muren. Het zal erop neerkomen wie er het meest uit zijn banden en de auto weet te persen en het foutlooste rondje rijdt en daar zo dicht mogelijk langs de muur durft te rijden. Het wordt wordt een fantastische sessie en de kwalificatie wordt cruciaal, net als op veel banen. Maar ook tijdens de race kan er van alles gebeuren", blikt Horner terug bij Sky Sports.

Opvallend was dat veel teams er niet in slaagden om hun coureurs op de zachte band een snelle ronde te laten rijden. De beide Mercedessen en Red Bulls kampten ook met dat probleem.

Horner legt uit waardoor dit kwam: "De zachte band is meer een 'diva' van een band, waarbij het lastig is om die werkend te krijgen en er het maximale uit te halen. Daar zal veel analyse in gaan zitten, maar we hadden daar niet als enige last van. Zodra het wel lukt, dan is er wel veel performance."

Verstappen vloog uit de startblokken

Max Verstappen vloog uit de startblokken tijdens de eerste training. Op de nieuwe baan was hij zo'n twee seconden sneller dan de concurrentie. Kan hij agressiever rijden dan Hamilton?

"Max moet er gewoon voor gaan. Hij heeft enorm hard gewerkt, net als het hele team, om met nog twee races te gaan in deze positie te zitten. Je moet er gewoon alles tegenaan gooien en dit is een circuit voor Max. Hoge snelheden, muren, kerbs, dus je zag dat hij al heel vroeg sneller was dan iedereen. Hij geniet er van."

Diesel Perez moet nog op toeren komen

Het verschil tussen Verstappen en Sergio Perez was wederom groot. Horner erkent dat de Mexicaan beduidend langer nodig heeft om op snelheid te komen.

"Checo is een slome starter, maar hij verzamelt momentum. Je ziet dat hij aan het bouwen is. Hij is een sluwe, oude vos, die weet dat hij niet te vroeg te veel risico moet nemen op stratencircuits. Hij gaat altijd snel op circuits als Sotsji, Bakoe en Monaco, dus daar bouwt hij op vooruit."

"We doen ons best om Sergio te steunen. Hij heeft zijn vorm de laatste races gevonden en racet goed. We hebben hem echt, echt nodig in het gevecht tijdens de laatste twee races. Twee ijzers in het vuur hebben geeft je veel opties. We willen beide auto's vooraan hebben, niet maar eentje", waarmee Horner een duidelijke opdracht meegeeft aan Perez.

Verstappen is zeker niet kansloos ten opzichte van Hamilton

Wat kan Verstappen tijdens de nieuwe GP van Saoedi-Arabië? Krijgen we weer een dominant optreden van Lewis Hamilton? En hoe gaat Red Bull vs. Mercedes verder? Dit en nog veel meer in de F1-podcast van RacingNews365, met Tom Coronel, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk.

RN365 Nieuwsdossier Formule 1 GP Saoedi-Arabië 2021

Het laatste nieuws over de Grand Prix van Saoedi-Arabië, direct vanaf het Jeddah Corniche Circuit.

14 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche