Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Horner rekent nadrukkelijk op Mercedes: "Kunnen hier heel snel zijn"

Red Bull-teambaas Christian Horner houdt nadrukkelijk rekening met Mercedes als potentiële uitdager van Red Bull en Ferrari. Hij ziet de formatie van Lewis Hamilton en George Russell steeds dichterbij komen.

Aan de eerste vrije training voor de Formule 1 Grand Prix van Groot-Brittannië konden door de regen werkelijk nul conclusies verbonden worden. Het is dan ook op basis van andere zaken dat Red Bull-teambaas Christian Horner denkt dat Mercedes dit weekend weleens écht een woordje mee kan gaan spreken als het gaat om het eremetaal. "Ik denk dat ze hier heel snel kunnen zijn", zo begint Horner in gesprek met Sky Sports F1 . "Het baanoppervlak is heel heel smooth , en dat stelt hen in staat de auto te runnen in een window dat goed voor hen werkt. We blijven bovendien steeds die veelbelovende flarden van Mercedes zien." Sterker nog, tijdens de Grand Prix van Canada zag Horner wel meer dan flarden alleen: "Op enig moment in de race pareerden ze de tijden die Max Verstappen reed. Dus ik denk dat met de upgrades waar ze over reppen erg competitief kunnen zijn dit weekend."

Red Bull neemt niets voor lief

Ondertussen weet Horner ook heel goed dat Red Bull niet zomaar te verslaan is. Daarvoor kijkt hij enkel terug naar de laatste zes races: "Sinds Australië (waar Verstappen uitviel met pech, red.) hebben we het tij echt weten te keren. We wonnen elke race en nog een sprintrace, waardoor we een fikse achterstand om hebben weten te zetten in een voorsprong", zo vervolgt de Brit. "Maar dat toont tegelijkertijd aan hoe snel de zaken kunnen veranderen en daar zijn we ons zeer goed van bewust. We willen voortborduren op het momentum dat we nu hebben. We hebben enkele pijnlijke betrouwbaarheidsproblemen aan de kaak gesteld, en het is zaak meer performance uit de auto te blijven persen. Niemand rust op zijn lauweren, want we weten hoe snel het tij kan keren."

Viaplay
x
LIVE Eerste vrije training Formule 1 GP China 2024