Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Horner roemt Verstappen: "Dat was erg sportief van hem"

Max Verstappen moest een bittere pil slikken toen hij Lewis Hamilton voorbij moest laten, nadat hij hem vlak daarvoor had ingehaald. Zijn teambaas roemt de sportieve actie.

Verstappen Horner
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Als het aan Max Verstappen had gelegen was hij direct door naar de finish gereden, om daar een tijdstraf te incasseren van vijf seconden. De coureur was ervan overtuigd dat hij die vijf seconden wel bij elkaar zou rijden in de resterende ronden.

Het team gaf hem echter de call om Hamilton voor te laten, wat Verstappen toen ook deed. Teambaas Christian Horner vindt het een sportieve actie.

"We kregen de instructie vanuit de wedstrijdleiding om de positie direct terug te geven. Max was erg sportief en deed het", vertelt Horner in gesprek met onder meer RacingNews365.

"Dat was natuurlijk erg frustrerend. Lewis had nog net voldoende over om zijn positie te verdedigen tot het einde van de race."

Volgens Horner was doorrijden en een straf incasseren allerminst een zekerheid voor de zege: "Er was geen enkele garantie dat we die benodigde vijf seconden bij elkaar zouden rijden. We deden dan ook wat juist was."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Bahrein 2021 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Verstappen houdt 't onmogelijke voor mogelijk "Qua snelheid kan 't"