Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Christian Horner

Horner uit onvrede over Safety Car-situatie: "Exact dat moest juist voorkomen zien te worden"

Red Bull-teambaas Christian Horner had graag gezien dat Max Verstappen al racend over de finish kwam in plaats van onder Safety Car-omstandigheden. De Brit laat weten dat er nog het een en ander moet gebeuren om dit in de toekomst te voorkomen.

Christian Horner Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Net als vele teambazen en coureurs was ook Christian Horner niet te spreken over het einde van de Grand Prix van Italië, toen de race eindigde achter de Safety Car.

Vooral het Ferrari-kamp en de tifosi waren op zijn zachtst gezegd niet enthousiast. Horner laat weten 'teleurgesteld' te zijn over de gang van zaken.

"We moeten dit soort scenario's zien te vermijden", vertelt Horner aan de media, waaronder RacingNews365. "We hadden de race willen winnen onder raceomstandigheden, ook al zou je risico lopen bij de herstart (om ingehaald te worden, red.). Het is een beetje een anticlimax. Dit is vele jaren geleden besproken om exact dit scenario te vermijden."

"Je kon het ongenoegen van het publiek aan het einde horen, want het voelde gewoon alsof iedereen van een racefinish werd beroofd."

De FIA en de teams gaan om de tafel zitten

"Als ze hadden geweten dat ze de race niet op tijd konden hervatten, hadden ze de rode vlag moeten zwaaien, maar dat is niet gebeurd", gaat Horner verder.

Wat er gebeurde in Monza deed velen denken aan het controversiële einde in Abu Dhabi vorig jaar toen de FIA juist ervoor wilden zorgen dat de race niet achter de Safety Car finishte. Het gevolg was dat race-director Michael Masi werd ontslagen en er een geheel nieuwe structuur kwam, maar ook nu is te zien dat het nog niet helemaal lekker loopt.

"Er is enorm veel veranderd en er zijn duidelijk lessen die geleerd zullen worden", laat de teambaas van Red Bull weten. "We gaan met alle teambazen om de tafel zitten en de FIA-president wordt er ook bij betrokken om over bepaalde aspecten te praten. Dit staat nu bovenaan de agenda."

De Safety Car maakte een fout

Volgens Horner ligt de fout volledig bij de FIA, aangezien er niet goed gehandeld werd toen de Safety Car op de baan was. "Ik denk dat het op tijd opgelost had kunnen worden, om eerlijk te zijn. Het ging erom dat de Safety Car de verkeerde auto oppikte."

"Hij pikte de leider niet op en dat veroorzaakte een enorme vertraging om de auto's aan te laten sluiten. Ik denk dat je op zijn minst één raceronde had kunnen rijden, hoogstwaarschijnlijk twee."

Gevraagd werd of de rode vlag in de toekomst misschien niet altijd gezwaaid moet worden tijdens zo'n soort incident laat in de race om een Safety Car finishes te voorkomen. "Ik ben van mening dat de Safety Car procedure gewoon goed moet verlopen", sluit Horner al snerend af.

Ook interessant:

Verstappen deelde Ferrari definitieve KO uit op eigen bodem

De Formule 1 Grand Prix van Italië zal bij veel Nederlanders lange tijd in het geheugen geheugen gegrift staan. Zo ook bij Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk, die hun hoed niet afnemen voor één Nederlander, maar voor twee Nederlanders. Dit en veel meer in de nieuwste Formule 1-podcast van RacingNews365.

Geniet nog meer van jouw favoriete F1-site zonder advertenties, een exclusieve app én nog veel meer.

Check het snel!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Italië 2022 RN365 Nieuwsdossier

42 reacties

Viaplay
x
Tijdschema Afwijkend tijdschema Formule 1 GP Singapore 2022