Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Christian Horner

Horner vol lof over Honda-topmannen Tanabe en Yamamoto

Het partnerschap tussen Red Bull en Honda is slechts dertien races oud, maar neemt nu al succesvolle vormen aan. De Oostenrijks-Japanse combinatie won twee van de eerste dertien races en scoorde in dat proces ook nog meerdere podiumplekken.

Horner Tanabe
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Red Bull-teambaas Christian Horner is zeer te spreken over het begin van de samenwerking met de Japanse motorleverancier Honda. Het 'overgangsjaar' is pas net over de helft, maar Red Bull-Honda heeft al twee keer een Grand Prix-weekend winnend weten af te sluiten. Reden genoeg voor tevredenheid bij Red Bull-teambaas Christian Horner.

"Naar mijn mening werken de twee partijen hartstikke goed samen. De communicatie tussen Red Bull en onze Japanse vrienden is sterk en we hebben gezamenlijk dezelfde doelen. Tot nu toe is het een prachtig avontuur geweest."

"Tanabe-san en Yamamoto-san zijn twee prachtige karakters", zo vertelt Horner al doelend op de twee hoofdverantwoordelijken van Honda's Formule 1-tak. "Tanabe heeft een groot racehart en is al lang aanwezig in de autosportwereld. Aan de buitenkant is het een stille, rustige man, maar binnen in hem schuilt een gepassioneerd raceliefhebber."

"Yamamoto is eveneens een raceliefhebber. Een hele enthousiaste, energieke en gemotiveerde man, die graag opschept over hoe hij ooit, lang geleden, tijdens een kartrace Jos Verstappen heeft verslagen. Hij is een belangrijke pion in het partnerschap tussen Red Bull en Honda", aldus de dolenthousiaste Horner.

Tijdens de Grand Prix van Italië zullen alle coureurs met Honda-krachtbronnen voor het eerst tijdens de race beschikking krijgen over de vierde soort Honda-motor van het seizoen. Dat staat weliswaar garant voor gridstraffen, maar de Japanse motorleverancier incasseert die dit seizoen met alle liefde, zodat ze in 2020 zo sterk mogelijk aan de start van het seizoen kunnen verschijnen.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team