Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Nico Hulkenberg

Hulkenberg voelt zich in de kou gezet door Renault: "Geloof me dan toch!"

De Grand Prix van Groot-Brittannië was bepaald niet de race van Nico Hulkenberg. Hij werd tiende, maar volgens de Duitser had er veel meer ingezeten als Renault zijn race niet om zeep had geholpen.

Hulkenberg GB 2019
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Renault

Nico Hulkenberg kan niet tevreden zijn over het ene punt dat hij overhield aan de Grand Prix van Groot-Brittannië op het circuit van Silverstone. De Duitse Renault-coureur vroeg het team regelmatig of hij naar binnen mocht komen, maar kreeg nul op het rekest. Als zijn engineer zich na de finish halfslachtig verontschuldigt, maakt Hulkenberg zijn ongenoegen duidelijk.

Engineer: "Geweldig gedaan Nico, geweldig gedaan. Dat was pittig. Sorry maat, maar jij hebt het geweldig gedaan."

Hulkenberg: "Ik snap gewoon niet waarom we mijn pitstop niet eerder konden maken. Dat heeft ons echt de race gekost. Ik probeerde geen bullsh*t-spelletjes te spelen of iets dergelijks, ik had het écht lastig op die banden. Soms moeten jullie me gewoon geloven, gewoon f*cking geloven."

Engineer: "Begrepen Nico, we hebben het helemaal begrepen."

Hulkenberg: "Het was toch ook gewoon duidelijk? Mijn banden ware honderd-f*cking-veertig graden warm, maar toch riepen jullie dat er niks aan de hand was en dat ik zonder problemen buiten kon blijven."

Engineer: "Begrepen Nico, we hebben er na de race nog eens over."

Na de race verklaarde Hulkenberg in gesprek met de aanwezige pers dat een tiende plaats 'geen geweldig resultaat' was: "We hebben te laat een pitstop gemaakt, waardoor we kostbare tijd verloren. Ik vroeg wel om een pitstop, maar het team ging daar niet in mee."

Verstappen aast op zijn eerste overwinning in China. Pak 50 keer jouw inzet bij Unibet als Verstappen de snelste ronde rijdt en wint!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden