Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Sebastian Vettel

'Hypocriete' Vettel plaatst vraagtekens bij F1-toekomst: "Moet ik dit wel doen?"

Sebastian Vettel weet niet zeker of hij wel thuishoort in de Formule 1, omdat hij zich vaak afvraagt of het niet slecht is voor het milieu. Dat heeft de Duitser vertelt op de Britse TV.

Sebastian Vettel
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Sebastian Vettel verscheen op donderdagavond op de Britse tv, want hij schoof aan bij het BBC-programma Question Time, waar men sprak over allerlei onderwerpen, zoals politiek en het klimaat. Zelf is hij erg begaan met het klimaat en verscheen hij vorig raceweekend in Miami zelfs met een speciaal shirt op het circuit.

Gevraagd of het niet raar is dat hij zo begaan is met het milieu, terwijl hij zelf actief is in de Formule 1, een van de meest vervuilende sporten, geeft hij de presentatrice groot gelijk.

"Dat maakt me inderdaad een hypocriet! Ik ben geen heilige. Het publiek begint terecht te lachen, want het zijn vragen die ik mezelf ook elke dag stel. Ik maak me enorm veel zorgen om de toekomst in relatie tot vraagstukken over energie, energieafhankelijkheid en waar we waar naar toe gaan in de toekomst..."

			© XPB Images
	© XPB Images

Vettel: "Moet ik dit wel doen?"

Het moge duidelijk zijn dat Vettel zich niet altijd even comfortabel voelt in zijn Aston Martin-bolide. Ook al houdt hij van racen en de racerij, vaak vraagt hij zich af of het het wel waard is.

"Het is iets dat ik me afvraag: moet ik dat wel doen?", zo heeft hij het over racen in de Formule 1. "Dat en het reizen rond de wereld. Bepaalde dingen kan ik controleren, maar sommige dingen ook niet."

"Het is mijn passie om te racen en elke keer als ik achter het stuur kruip vind ik het geweldig. Als ik vervolgens uitstap vraag ik me weer af of het wel iets is dat we moeten doen: de wereld rondreizen en grondstoffen verspillen", zucht hij.

Vettel: "Mensen hebben entertainment nodig"

Toch plaatst Vettel tot slot nog een kanttekening, want hij snapt zelf dat Formule 1, maar gewoon entertainment in het bijzonder, wel moet worden aangeboden aan het publiek. Zonder entertainment zouden we met zijn allen gek worden.

"Aan de andere kant zijn we er voor entertainment. Tijdens de coronacrisis waren wij de eerste sport die weer op werd gestart en konden wij als eerste weer mensen wat te doen geven in die lastige periode."

"Ik zeg niet dat de Formule 1 zo'n enorm belangrijke positie heeft in de wereld om voor entertainment te zorgen, maar als we geen entertainment hebben, worden we waarschijnlijk allemaal gek."

Al met al is het een dilemma voor Seb. "Er zijn dus veel dingen die ik me afvraag. Er zijn dingen die ik doe, omdat ik denk dat ik beter kan. Moet ik elke keer in het vliegtuig stappen? Nee, niet als ik ook de auto kan pakken. Zoals ik echter al zei: sommige dingen kan ik controleren, andere dingen weer niet."

Ook interessant:

Verstappen krijgt goed nieuws van Red Bull, Leclerc eist een reactie van Ferrari

Wat gebeurde er de afgelopen dagen in de Formule 1-wereld? In onderstaande video praten we je binnen een aantal minuten weer bij!

24 reacties

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Formule 1-podcast Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull