Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Indycar

IndyCar-race verandert in bloedstollend spektakel door regenbuien, VeeKay met problemen

Colton Herta is de winnaar van de bloedstollende IndyCar Grand Prix. De race was, mede door onverwachtse regenbuien, een chaotisch spektakel van begin tot eind met meerdere incidenten. Ook Rinus VeeKay behoorde tot de ongelukkigen.

De Indy Grand Prix werd afgetrapt onder natte omstandigheden na een eerdere regenbui, wat direct zorgde voor chaos bij de strategen van de teams. Meerdere coureurs waagden zich al snel aan een setje droogweerbanden, maar met een half nat, half droog circuit waren de omstandigheden zeer verraderlijk.

Rinus 'VeeKay' van Kalmthout kende een prima openingsfase van de race, maar belandde in ronde 21 van 85 op het gras nadat Callum Ilott hard verdedigde. Door de natte grasmat spinde de Nederlander bij het terugkomen op het asfalt, waarna hij een harde tik kreeg van Devlin DeFrancesco. Vanaf dit moment ging het bergafwaarts voor VeeKay.

Met schade aan onder andere de diffuser en door meerdere stops in de pitstraat kwam de Ed Carpenter Racing-coureur niet verder dan de 23ste plaats. Aan de voorkant van het veld was het chaos tijdens de race, mede door nóg een onverwachtse regenbui, waardoor het circuit wederom half nat, half droog was.

Herta wint mede door spectaculaire redding

De verraderlijke omstandigheden zorgden voor meerdere spins en schuivers, onder meer bij de leiders van het IndyCar-klassement. Josef Newgarden, Alex Palou en Scott McLaughlin vielen door verschillende incidenten en verkeerde strategische keuzes terug naar de achterkant van het veld. Zo spinde McLaughlin achter de safety car op droogweerbanden, terwijl meerdere coureurs al moeite hadden met de grip op regenbanden.

Eén van deze coureurs was de Amerikaan Colton Herta, de uiteindelijke winnaar van de Indy Grand Prix. Herta verreed de race op Indianapolis zonder grote problemen, mede door een aantal indrukwekkende strategische keuzes van de jonge coureur en zijn team. Bijna verloor hij zijn bolide in de regen, maar een spectaculaire redding hield hem in de race en bracht hem de overwinning.

Achter Herta finishten ook Simon Pagenaud en Will Power op het podium van de Indy Grand Prix. Door de pech van de WK-leiders en het podium van Power neemt hij de leiding over in het klassement van 2022. De volgende beproeving voor de IndyCar-coureurs is de Indy 500, welke wordt verreden op 29 mei.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

3 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"