Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden

Italiaanse media: "Ferrari als een haai in de regen, Verstappen niet foutloos"

De Italiaanse kranten zijn als een kind zo blij dat Carlos Sainz zijn eerste poleposition in de Formule 1 heeft weten te veroveren. Tevens zagen ze dat Max Verstappen in de regen niet foutloos bleef.

La Gazzetta dello Spor t gunt Carlos Sainz na het binnenhalen van zijn eerste poleposition de wereld. "Ga ervoor, Carlos!", zo kopt de krant. "Na 151 pogingen heeft hij eindelijk zijn eerste poleposition te pakken. Nu is zijn eerste overwinning ook zomaar mogelijk." Er is alleen één obstakel: "Hij moet nog wel even afrekenen met Verstappen, die op de zaterdag in Groot-Brittannië niet foutloos was. En ook Charles Leclerc zal zich willen mengen in die strijd, want die zal niet nog meer cadeautjes willen weggeven aan zijn teamgenoot." De grootste sportkrant houdt nadrukkelijk rekening met een titanengevecht tussen de twee teams: "Ferrari was op vrijdag sterk in de longruns, maar tijdens de derde vrije training was Verstappen zeer overtuigend onderweg. Voor Verstappen zal een overwinning aanvoelen als revanche na wat er vorig jaar is gebeurd en na hoe hij dit jaar door de Britse fans ontvangen wordt."

Een titanengevecht aanstaande tussen Red Bull en Ferrari?

De Corriere dello Sport ziet Ferrari bewegen als een 'haai in het (regen)water': "Eindelijk pakt Sainz zijn eerste pole. Grote kampioenen lieten al zien dat je je in de regen kan onderscheiden en nu was het de beurt aan Sainz om goede zaken te doen in lastige omstandigheden. Overigens vielen die omstandigheden goed uit, aangezien Leclerc spinde, waardoor Verstappen vanwege de gele vlaggen zijn run af moest breken." De krant zag natuurlijk de blijheid van Sainz, maar ook direct de focus op de dag van vandaag: "Hij lachte, maar je zag dat hij ook direct bezig was met zijn eerste kans op een overwinning. Verstappen echter gaf aan dat de race niet in de eerste bocht gewonnen kan worden, dus misschien dat hij het dan juist daar al wil doen."

Viaplay
x
LIVE Slotstuk F1 wintertest 2024 met Verstappen