Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Italiaanse media kraken 'fans': "Verstappen met verwoestend ritme de terechte winnaar"

De Italiaanse kranten reageren verbolgen over de manier waarop de Formule 1 Grand Prix van Italië achter de safety car eindigde. Echter, ze zijn zeer reëel als ze erkennen dat Max Verstappen wél in alle opzichten de terechte winnaar is.

XPB 1172717 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Formule 1 Grand Prix van Italië eindigde achter de safety car, nadat Daniel Ricciardo stil was gevallen. Echter, dit duurde om meerdere redenen langer dan verwacht en daarom krijgt de FIA er flink van langs van de Italiaanse media. De kranten overigens nemen Max Verstappen niks kwalijk en roemen hem als de terechte winnaar. Om die reden keuren ze het boegeroep van de 'fans' af.

"Verstappen breekt de ban op Monza, terwijl Charles Leclerc zich overgeeft", zo kopt de Gazzetta dello Sport. "Ferrari kreeg nog bijna de kans om terug te vechten, maar zover kwam het helaas niet, omdat de race achter de safety car eindigde. Het zou echter onjuist zijn om te stellen dat Verstappen om die reden de zege niet verdiend zou hebben. Zijn ritme was verwoestend. Hij was de beste en daar valt niks aan af te dingen."

Zo lovend als men dus is over Verstappen, zo kritisch is men op de wedstrijdleiding: "Je zou nog kunnen discussiëren over de vraag of men op de baan sneller klaar had kunnen zijn, maar zeker is dat de safety car Max Verstappen op had moeten pikken en niet George Russell."

"Daardoor werd het een flinke puinhoop", schrijft de Corriere dello Sport over dat voorval. "De wedstrijdleiding was de verliezer van de dag door 150.000 man naast de baan en nog eens miljoenen voor de buis een mooi einde van de race te ontzeggen."

Verstappen bedolven onder hoge cijfers

"Het boegeroep van sommige mensen na afloop van de race richting Max Verstappen, was echter compleet ongepast", vervolgt men. "De Nederlander was wederom de baas van de wereld. Ferrari zou Red Bull op Monza nooit hebben kunnen verslaan."

De Corriere della Sera maakt weinig woorden vuil aan de race: "De FIA krijgt een 0, Verstappen een 10, dat terwijl ook Leclerc én Carlos Sainz allebei sterk voor de dag kwamen."

Repubblica sluit zich tot slot aan bij de eerdere lofzangen op Verstappen: "Natuurlijk had hij de race evengoed gewonnen als men na de safety car nog had gereden, maar het gaat er vooral om dat de fans een mooi slotakkoord verdienden."

"De statistieken spreken echter voor zich. Het was de 31ste overwinning van Verstappen, zijn vijfde op rij en zijn eerste op Monza. Verstappen verdient een 10."

Hebben de kranten tot slot ook nog wat inkt over voor de prestatie van Nyck de Vries? De Gazzetta in ieder geval wel: "Hij pakte punten in een race die hij niet eens zou rijden. 'Niki Lauda zou zijn pet af hebben genomen', zo luidde de interessante reactie van Toto Wolff."

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

32 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken