Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 2020

Italiaanse media lyrisch over nieuwe Red Bull en Verstappen: "Alle Formule 1-teams schrikken"

De Italiaanse media, die natuurlijk altijd zeer op de hand zijn van Ferrari, nemen hun hoeden af voor wat Red Bull en Adrian Newey hebben neergezet. Volgens de kranten boezemt de combinatie Max Verstappen/Red Bull de concurrenten nu al angst in.

AP 233 AVCGC91 W11 news
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Terwijl zowel de Corriere della Sera als de Corriere dello Sport spreekt over een 'extreme', maar 'prachtige' bolide van Red Bull, 'waarmee het team zeer gevaarlijk kan worden', doet de grootste sportkrant van Italië, de Gazzetta dello Sport, daar nog een schepje bovenop.

"Dat zul je altijd zien. Heb je net met enige tevredenheid en hoop gekeken naar de presentatie van je 'eigen' team, staat er direct een ander team op dat angst inboezemt. Precies dat gebeurde er toen Red Bull alle andere Formule 1-teams liet schrikken. De nieuwe auto is prachtig ontworpen door Adrian Newey en ziet er ontzettend snel uit."

Volgens de publicatie komt de auto alleen nog maar meer tot zijn recht op het moment dat Max Verstappen plaatsneemt achter het stuur: "Ze hebben een onwijs groot talent in de RB16 zitten, een talent met de ervaring van een veteraan. Hij lijkt nu over een auto te beschikken waarmee hij écht kan vechten voor de wereldtitel en waarmee hij Lewis Hamilton kan verslaan."

De eerste klap is een daalder waard, zo oordeelt men in Italië: "Ferrari heeft de eerste klap geïncasseerd en dat al een dag na de eigen presentatie. Red Bull had niet beter voor de dag kunnen komen dan dat het deed op woensdag."

Fotoalbum

Rb16 neus

De nieuwe Red Bull van Verstappen in detail

De Red Bull Racing RB16 van Max Verstappen en Alexander Albon is onthuld. RacingNews365 licht in dit album de opvallendste veranderingen aan de 2020-wagen toe.

Bekijk het album

Praat mee!

Viaplay
x
Max vs. Lewis Stewards vellen oordeel over clash tussen Verstappen en Hamilton