Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

Jack Doohan ervaart enorme druk als Red Bull junior

Jack Doohan, zoon van MotoGP-legende Mick Doohan, komt dit seizoen als Red Bull-junior aan de start in de Formule 3. De steun van de Oostenrijkse energiedrankfirma ervaart hij enerzijds als positief, tegelijkertijd voelt hij een behoorlijke druk op zijn jonge schouders. "Het ene moment ben je er nog, het andere moment kun je op straat staan."

Als de coronapandemie voorbij is gaat het beginnen voor Jack Doohan. De jeugdige Nieuw-Zeelander (17 lentes) start, in Red Bull-kleuren getooid, in het FIA Formule 3-kampioenschap. En juist dat lidmaatschap van het Red Bull juniorpgramma baart hem op voorhand enige zorg. Of beter gezegd: hij voelt de immense druk. "De voorwaarden zijn vrij duidelijk", vertelt Doohan aan Speedcafe.com. "Je speelt mee, je kunt je niet verstoppen. Dus moet je natuurlijk een beetje het geluk aan je zijde hebben. Soms heb je niet alles in de hand, maar hopelijk kunnen ze daar doorheen kijken."

Met 'ze' doelt hij vooral op Dr. Helmut Marko, de sportadviseur van Red Bull die het opleidingstraject streng bewaakt. Doohan stelt nog niet zoveel contact met de Oostenrijker te hebben gehad. "Af en toe bellen, dan blikken we terug op de races, maar niet te veel."

Marko staat bekend om zijn strenge, resolute handelen. Zo werd ooit de huidige teamgenoot van Max Verstappen uit het Red Bull opleidingsprogramma verwijderd. Inmiddels is de Britse Thai weer in genade aangenomen. Maar ook de recalcitrante Williams-testrijder Dan Ticktum weet hoe het voelt om door Red Bull te worden geadopteerd, om vervolgens keihard te worden gedropt. "Het is duidelijk dat ze je een kans willen geven om te zien of je het potentieel hebt, maar het kan ook allemaal behoorlijk ontmoedigend zijn. Want je weet dat je er het ene moment nog bent, en het volgende moment kun je op straat staan. Het zit duidelijk in je achterhoofd, maar ik probeer er niet te veel over na te denken."

Voorlopig heeft Doohan, behalve zijn naam, zijn CV mee. Afgelopen winter werd hij keurig tweede in het Aziatisch Formule 3-kampioenschap.

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Forbidden

Weddenschappen Red Bull

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Startgrid Gewijzigde startopstelling Formule 1 GP Spanje na dubbele gridstraf