Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Jacques Villeneuve maakt comeback in autosport

Voormalig F1-wereldkampioen Jacques Villeneuve maakt in 2019 zijn comeback in de autosport. De Canadees hing zijn helm enkele jaren geleden aan de wilgen, na diverse povere resultaten.

In Nederland kan Jacques Villeneuve niet altijd op applaus rekenen, vanwege zijn directe uitspraken. Dat de Canadees een van de betere coureurs van zijn generatie was, lijken veel mensen alweer te zijn vergeten. Villeneuve won de Indy500, werd kampioen in de IndyCar en wereldkampioen in de Formule 1 in 1997.

De laatste jaren loopt hij rond in de F1-paddock als analist en co-commentator. Daar komt volgend jaar verandering in, want Jacques pakt zijn racehandschoenen weer op. In 2019 zien we hem in actie in de NASCAR-euroseries, een raceklasse die zowel reguliere circuits als ovals aandoet. In het Italiaanse Franciacorta testte Villeneuve een van de bolides en beleefde daar veel plezier aan. "Het was erg leuk om de auto te ontdekken. De auto is zeer vergelijkbaar met de auto waarin ik in Amerika reed." Er staan zeven raceweekenden op de EuroNASCAR-kalender in 2019. Voor Villeneuve wordt het, mits hij het seizoen ook afmaakt, zijn eerste volledige seizoen in een raceklasse sinds hij de Formule 1 verliet.

Viaplay
x
Breaking Hulkenberg eerste aanwinst voor F1-project Audi