Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Jos Verstappen: "Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt"

Max Verstappen pakte soeverein poleposition voor de Grand Prix van Oostenrijk en liet zich zo wederom niet afleiden door de vete tussen Jos Verstappen en Christian Horner. Vader Jos heeft na afloop een ludieke reactie in huis, terwijl Helmut Marko de ruzie wil vergeten.

Verstappen pole Austria
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Niemand kwam in de buurt van Max Verstappen tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk. De 26-jarige Nederlander reed het gehele veld op minimaal vier tienden en pakte zo overtuigend poleposition. Eerder op de dag was Verstappen al de beste in de sprintrace.

De Red Bull-coureur doet dat allemaal terwijl het rommelt tussen Jos Verstappen en Christian Horner. Jos zou deelnemen aan de Legends Parade, maar trok zich uiteindelijk terug. Horner zou volgens de voormalig Formule 1-coureur de deelname hebben willen voorkomen. Na de kwalificatie geeft Jos wederom een korte, ludieke reactie als het over de prestaties van Max gaat.

"Hoe meer gezeik, hoe harder Max rijdt. Dat was vroeger ook al zo", laat Jos optekenen bij De Telegraaf.

Helmut Marko wil in een reactie bij hetzelfde medium de vete het liefst achter zich laten. "Laten we dat stomme verhaal nu maar vergeten. Max heeft hier het verschil weer gemaakt. Het is een enorme boost voor het team en ik ben enorm verrast door dit verschil. Vier tienden op dit circuit, dat betekent een seconde verschil op een circuit als Spa-Francorchamps, of misschien wel meer."

En dan is volgens Marko de setup vooral geoptimaliseerd voor de race. "In de set-up focusten we ons inderdaad vooral op de race van zondag. De auto werkte vrijdag al vanaf de eerste ronde. Dat heeft ons enorm geholpen. Maar we hadden gedacht dat het hier om duizendsten van een seconde zou gaan. Vier tienden, dat is ongelofelijk indrukwekkend. Elke ronde van hem op vers rubber was goed genoeg geweest voor poleposition."

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op tickets!

ABONNEER & WIN

Praat mee!

Viaplay
x
Brundle gruwelt "Zo oneerlijk naar Verstappen toe"