Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Red Bull Racing

Van Eerd: "Grote kans dat Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt"

Jumbo-directeur Frits van Eerd kent nauwelijks twijfel: de kans dat Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt is wat hem betreft levensgroot. "Minimaal vijftig procent. Hij is de beste coureur van het veld."

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool / Getty Images

Frits van Eerd, al sinds jaar en dag sponsor en supporter van Max Verstappen, is erg optimistisch over een mogelijke wereldtitel voor de Nederlandse Red Bull-coureur dit jaar. In een vraaggesprek met BNR ziet de Jumbo CEO grote mogelijkheden voor de 22-jarige. "Ik geef Max buitengewoon goede kans. Ik hoop dat hij de Formule 1 lekker op zijn kop zet. Is ook nodig, we willen niet steeds dezelfde kampioen. We gaan vlammen zien. Ik geef 'm echt een heel grote kans, minimaal 50 procent. Ik zeg dat puur op gevoel."

Van Eerd is bijna euforisch over hetgeen Red Bull, Honda en Verstappen afgelopen winter hebben neergezet in de voorbereiding. "Als je ziet wat Max, Red Bull en Honda doen. Het is een droomcombinatie. Ik hoop dat ze het rond kunnen maken." Volgens de Brabander zijn kosten noch moeite gespaard. "Ik heb vooral veel bewondering voor wat de mensen van Honda hebben gedaan. Ze hebben enorm grote stappen gezet. Ze zullen en moeten winnen. Honda heeft zelfs een nieuwe fabriek gebouwd waar ze 24/7 motoren testen op meerdere testbanken. Als je ziet welke snelheid ze nu maken. Ik heb echt heel hoge verwachtingen van dit jaar. Het zou gewoon moeten kunnen. Max is de beste coureur van het veld."

Max Verstappen kende een uitstekende testweek in zijn nieuwe Red Bull, maar Mercedes was wederom ijzersterk. En speelde Ferrari verstoppertje of zijn er echt problemen? Tom Coronel, F1-journalist Ruud Dimmers en host Thomas van Groningen behandelen dit en nog veel meer in de nieuwste aflevering van de RacingNews365-podcast, die hieronder te luisteren is.

42 reacties

    Breaking FIA bevestigt nieuwe F1-regels, Mercedes verliest DAS-systeem