Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 GP Nederland

Kortere pitstraat op Zandvoort moet inhaalmogelijkheden bevorderen

Nu zeker is dat de Formule 1 volgend jaar neerstrijkt op het Circuit Zandvoort, vraagt menigeen zich af of de huidige pitstraat behouden blijft. Het antwoord daarop is zowel ja als nee: de ingang blijft hetzelfde, de uitgang wordt verlegd. Desondanks zullen pitstops op Zandvoort waarschijnlijk de kortste van de kalender worden.

Zandvoort Nederland
Interview
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images/Red Bull Contentpool

Sportief directeur Jan Lammers laat in gesprek met onder meer RacingNews365, kort na de persconferentie waarin de komst van de Grand Prix van Nederland werd bevestigd, weten dat er wordt uitgegaan van een totale pitstoptijd - dus inrijden, stilstaan en wegrijden - van slechts vijftien seconden.

Dat is aanzienlijk minder dan normaliter het geval is. Ga maar na: tijdens de Grand Prix van Spanje waren de Formule 1-coureurs zo'n 25 seconden kwijt met een pitstop. "De ingang wordt versneld, zodat Zandvoort het minste tijdverlies van de kalender krijgt. Daardoor hopen we drie pitstops mogelijk te maken", legt Lammers uit.

"De inhaalbewegingen gebeuren tegenwoordig voornamelijk vanwege tactiek. Als de ene coureur op oudere banden rijdt en de ander op nieuwer rubber, dan kan de andere coureur passeren. Door de pitstoptijd te verkorten hopen we strategische alternatieven mogelijk te maken voor de Formule 1-teams", meent de geboren Zandvoorter.

Het is nog niet bekend wanneer de Grand Prix van Nederland plaatsvindt, wel is duidelijk dat er vanaf maandag 27 mei kan worden geregistreerd voor de kaartverkoop. Als het Circuit Zandvoort dezelfde afmeting behoudt, dan worden er 71 raceronden gereden.

Met medewerking van Joe van Burik

Het voetbalseizoen wordt zaterdag afgesloten met de Champions League finale

Wie wint de Champions League finale: Inter Milan of Manchester City? Win bij Unibet 100x jouw inzet als jouw favoriet wint!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 100x jouw inzet!

Formule 1 GP van Nederland nieuws RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking FIA en F1 willen actie ondernemen na noodkreet Verstappen